NB I

Hihetetlen sztori: a Fradiból igazolt válogatott játékost az MTK – hivatalos

Ez a magyar bajnokság egyik legfurcsább klubváltása.

Karacs Dániel az utolsó szezonját fejezi be a Ferencváros futsalcsapatában: a klubhonlap híre szerint a 23 éves játékos az idény végén végleg abbahagyja a kispályás labdarúgást, mivel aláírt a nagypályás NB I-be feljutó MTK-hoz, így profi futballistaként folytatja pályafutását.

Karacs hét esztendővel ezelőtt, 16 éves korában került a Ferencvároshoz, már az első szezonjában az idősebbek között, az U19-ben szerepelt és bronzérmet szerzett. Másfél évvel később, 18 évesen már a felnőtteknél is bemutatkozott, hamar alapemberré vált, és az elmúlt évek meghatározó játékosa volt futsalcsapatnál.

Újabb mutató, ahol a Vidi veri a Fradit; kiesésre ítélve a DVTK?
A tavaszi tabellán akadnak meglepetések szép számmal.

Emellett azonban folyamatosan nagypályázott, a BLSZ II-es Újbudából az előző szezon végén igazolt az NB III-as Monorhoz, amellyel a Keleti csoportban második helyet ért el, idén pedig bajnoki címet ünnepelhetett. A tavaszi szezon során megfigyelte az MTK, majd szerződést is ajánlott neki, így a nyáron már a kék-fehérekkel, profi labdarúgóként kezdi meg a felkészülést, és abbahagyja a futsalt.

– Gyerekkorom óta ezért edzek és küzdök – mondta boldogan Karacs Dániel. – Rengeteg csalódáson vagyok túl, nagyon sokszor hitegettek és csaptak be, de úgy gondoltam, nem adhatom fel. Ahogy a pályán is mindig küzdök a végsőkig, úgy azon kívül sem adtam fel.

– Tudtam, hogy a kemény munka eredményre vezet, és most úgy tűnik, igazam lett. Egyik szemem sír a másik nevet,. Örülök neki, hogy megadatik a lehetőség, hogy nagypályán bizonyítsak a legmagasabb osztályban, viszont szomorú vagyok, mert így a futsalt nem folytathatom, és hét év után el kell hagynom a Fradit. Ezt szívem szerint sose tettem volna meg.

Karacs elmondta, sokat köszönhet a Fradinak és a futsalnak is, amely megadta neki azt, hogy felnőttválogatott legyen, Sito Rivera a másodosztályból is bizalmat szavazott neki. Emellett ráadásul strandlabdarúgó-válogatott is volt, míg Bernd Storck az U21-es nemzeti csapatban számított rá egy alkalommal.

– Rengeteget köszönhetek a Ferencvárosnak! A futsal remek kiegészítése a labdarúgásnak, abban, hogy eljutottam idáig, nagyon nagy szerepe van. Remélem, a hátralévő fordulók után úgy tudok elbúcsúzni, hogy a csapat is, és én is első osztályú leszek jövőre.

Olvasói sztorik