NB I

Mutatjuk, mit kell tennie a Vidinek a bajnoki címért

A Fradi botlása után vezetik a tabellát három fordulóval a vége előtt. Jöhet a hajrá!

Az NB I 30. fordulójában a Videoton 3-0-ra verte a Haladást, az FTC viszont csak ikszelt (1-1) a Vasas ellen, így a székesfehérváriak ugrottak a tabella élére. Mivel már csupán három forduló van hátra a szezonból, egészen közel érezhetik magukat az aranyéremhez, ám még három lépést tenniük kell a cél eléréséért.

A Videoton hátralévő mérkőzései a szezonból:

Május 19., szombat, 17.00: Vasas–Videoton
Május 27., vasárnap, 17.00: Videoton–Budapest Honvéd
Június 2., szombat, 19.00: DVTK–Videoton

Az utolsó három fordulóban csak egyszer szerepel otthon a Vidi. Ha ugyanannyi pontot gyűjtenek a három bajnokin, mint a Fradi, övék lesz az arany, három siker esetében nyilván ennyit sem kellene számolgatni. Jövő héten a Vasashoz látogatnak, amely a kiesés elől menekül, ráadásul a Ferencvárost idegenben is megtréfálta.

Ezután azt a Honvédot fogadják, amely a bronzéremre hajt, ráadásul ez a két csapat tavaly hasonló versenyfutásban volt az aranyért, mint most a Vidi és a Fradi, akkor a Honvéd került ki győztesen a hajrából.

Ha nem dől el az első hely sorsa, az utolsó játéknapon a DVTK ellen kell majd hajtania a székesfehérváriaknak. Amennyiben addig kiesik a DVTK, talán nem lesz nehéz dolguk, ha viszont a diósgyőrieknek kell a pont az NB I-es tagság megőrzéséhez, ez sem lesz könnyű meccs.

Az FTC hátralévő mérkőzései a szezonból:

Május 19., szombat, 19.30: Budapest Honvéd–FTC
Május 27., vasárnap, 17.00: FTC–DVTK
Június 2., szombat, 19.00: Balmazújváros–FTC

A Fradinak hasonló a sorsolása: egy meccs otthon, kettő idegenben, szintén játszanak a Honvéddal és a DVTK-val, emellett egy kiesés elől menekülő csapattal, csak nem a Vasassal, hanem a Balmazújvárossal.

Ha a sereghajtó addig kiesik, számukra már mindegy lesz, ellenkező esetben biztosan felszívják magukat a Fradi ellen a zárófordulóban. Izgalmas hajrá jön idén is az NB I-ben.

mlsz.hu

Címlapkép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik