NB I

Dollt nagyon bántja a rengeteg kihagyott helyzet, Herczeg régen volt ilyen ideges

Hipp nem ismert rá a csapatára. Edzői nyilatkozatok az NB I harmincadik fordulójából.

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2-1

Herczeg András, DVSC: – Régen voltam ilyen ideges, mert úgy éreztem, nagy tétje van számunkra a találkozónak. Az első félidőben nem volt gond, a másodikat inkább hagyjuk, az utolsó 30 perc pedig nagyon nem tetszett. Tudatosan készültünk arra, hogy a fent védekező DVTK védelme mögé bejátsszuk a labdát, ez eredményezte a kiállítást, ami bennünket jobban megfogott. Mindenki indítani akart, ha kellett, ha nem, nem játszottunk türelmesen. Rúgtunk két gólt, uraltuk a játékot, emberelőnyben kellett is. A második játékrészben kezdődtek a problémák, Tabakovics sajnos megsérült, a többiek pedig “túlnyugodták” a mérkőzést, néhány helyzetben ha passzolunk, akkor lőhettünk volna még gólt. Így elmaradt a harmadik gól, és végig izgulhattunk. Az utolsó fél óra pedig nagyon-nagyon nem tetszett.

Fernando Fernández, DVTK: –Könnyű értékelni a találkozót, mert ami az első percben történt, az meghatározta a teljes mérkőzés történéseit. A folytatásban kétszer nem koncentráltunk kellőképpen, ebből két gólt kaptunk. Az viszont pozitívum, hogy a csapat olyan lelkesedéssel, és olyan harci szellemben játszott, amire lehet építeni. Nem csak hittem az egyenlítésben, hanem úgy is éreztem, hogy ki tudunk egyenlíteni, mert az első félidőben is lőhettünk volna gólt, a kapufát találtuk el, és a második játékrészben is vezettünk veszélyes támadásokat. Igaz, ekkor nagyobb területet hagytunk az ellenfélnek, nekik pedig elég jó játékosak vannak ahhoz, hogy éljenek a lehetőséggel. Büszke vagyok a csapatomra a játékért, és mert bebizonyították, kellő lelki erővel rendelkeznek. Az eredmény nem ezt mutatja, de ha összehasonlítjuk az eddig lejátszott három mérkőzést, akkor látható a fejlődés. Nehéz helyzetben vagyunk, de ma is helyzeteket alakítottunk ki tíz emberrel is. Hiszünk a bennmaradásban, mert profik vagyunk, és a végsőkig küzdünk, ehhez bátor emberekre és bátor játékosokra van szükségem. Három találkozó maradt hátra, ezen az úton kell tovább haladnunk, mert ma rengeteg jó dolgot mutattak a játékosok, még ha pontokban nem is mutatkozott meg az eredménye. Varga Józsefet kétszer láttam a DVTK U19-es csapatában és a DVTK tartalékban, mert keresem azokat a fiatalokat, akiket be lehet építeni az első csapatba. Elégedett vagyok a teljesítményével, szép dolgokat mutatott be, pedig ne felejtsük el, az volt az első “munkanapja”, ami egy civil munkahelyen sem könnyű.

forrás: dvtk.eu

Bale parádés gólt lőtt, a Real átgyalogolt a Celtán
Hatot vágtak Modricék az utolsó hazai bajnokin, győzött az Atlético is.

Mezőkövesd Zsóry FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-0

Tóth László, Mezőkövesd: – Nagyon örülünk ennek a nagyon fontos három pontnak, mert ez nagyon sokat jelenthet majd a végelszámolásnál. Az első percben szerzett gól lendületet adott a csapatnak, már az első félidőben eldönthettük volna magunk javára a mérkőzést, ugyanis számos ziccert hagytunk ki. A második játékrészben feljött a Balmaz, de a csapat megmutatta erejét, és egymásért küzdve végül kiharcoltuk a győzelmet.

Horváth Ferenc, Balmaz: Nagyon sok dicséretet kapunk, pont tele van vele a padlás. Amelyik csapat nem tud gólt, az nem is fog nyerni. Nagyon sok olyan sportág van, amiben nem kell gólt lőni, mégis lehet nyerni, ez nem az, erre rá kell jönnünk. Két ellentétes félidőt láttunk, az első az egyértelműen a Mezőkövesdé volt, a második pedig a miénk. A kettő között az volt a különbség, hogy az elején a Mezőkövesd tudott gólt lőni. Olyan cseréim vannak, akik 15-20 percre rakhatók be, mert vagy most épülnek fel, vagy betegek voltak, így nagyon nehéz. Mindig azt mondjuk, hogy jó, majd a következő meccset megnyerjük, és akkor minden rendben, csak lassan elfogynak a meccsek. Menekülés a győzelembe, mást nem lehet.

forrás: m4sport.hu és mezokovesdzsory.hu


Paksi FC–Budapest Honvéd FC 1-2

Csertői Aurél, Paks: – Első percben 11-est kaptunk, így nem szabad kezdeni, mert kétszer is odaadtuk a labdát az ellenfélnek. Az első félidőben hiányzott a minőség a játékunkból, talán nehezen dolgoztuk fel a hibát. Önmagunkat vertük meg, mert két nagy helyzetet ajándékoztunk az ellenfélnek. A másodikban már jól játszottunk, voltak lehetőségeink, de sajnos nem sikerült pontot szerezni. Pedig számtalan helyzetet kidolgoztunk, emiatt nem tudom bántani a srácokat, de az fájó, hogy ennyi lehetőség ellenére nem szereztünk pontot. Az ellenfélnél viszont Lanzafame kettő helyzetből két gólt lőtt, ez döntő volt.

Supka Attila, Honvéd: – Gratulálok a csapatnak ehhez a nagyszerű győzelemhez, megérdemeltük a három pontot. Meg tudtuk valósítani azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk a mérkőzés előtt. Ennek az eredménye lett, hogy már az elején ki tudtunk harcolni egy 11-est, hiszen folyamatosan letámadtunk, nem hagytuk, hogy az ellenfél felszabadítson. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk és sokat birtokoltuk a labdát, viszont a második félidőben a védekező résznél megint elkövettünk olyan hibákat, amikből az előző mérkőzéseken gólokat kaptunk. Szerencsére most ez nem bosszulta meg magát, de még mindig hiányzik néha a koncentráció és hiányzik jó pár ember a csapatból, hiszen van négy olyan játékosunk, akikre hetek óta nem tudunk számítani, Nagy Gerire, Ikenne-Kingre, Lovricra és Baráth Botondra sem, akit két mérkőzésre eltiltottak. Ők négyen bármelyik NB I-es csapatban tudnának játszani. Nagyon bízom benne, hogy közülük valaki a hét folyamán olyan állapotba kerül, hogy tud segíteni nekünk a Fradi ellen, hiszen az a mérkőzés mindenkinek borzasztó fontos.

forrás: paksifc.hu és honvedfc.hu


Újpest FC–Puskás Akadémia 0-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mai napon az ellenfelünk türelmesebb volt, és a kevés lehetőségük egyikéből megszerezték a győzelmet. Nem volt egy eseménydús mérkőzés, mind a két csapat lassan, kevés helyzetet kialakítva játszott. Az első félidőben nagyon kevés támadást dolgoztunk ki, a második 45 percben a bekapott gól után jobban küzdöttünk, de szervezetlenek voltunk, így nem tudtunk szépíteni az eredményen. Ma a Puskás Akadémia csapata nyert, de továbbra is csak 1 pontra vagyunk a dobogótól, tovább kell mennünk és a következő mérkőzésünkre koncentrálnunk

Pintér Attila, Puskás: Nagyon jó Újpestet vertünk meg. Nagyon jó meccs volt, még iramában is, mind a két csapat elkövetett mindent annak érdekében, hogy begyűjtse a három pontot, ehhez mi közelebb álltunk és meg is érdemeltük.

forrás: m4sport.hu és ujpestfc.hu


Videoton FC– Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-0

Marko Nikolics, Videoton: – Jól játszottunk ma, az első perctől az utolsóig kontrolláltuk a pályán történteket. Szép passzjátékokat mutattunk be, szereztünk három gólt és volt még legalább ugyanennyi nagy helyzetünk is. Megérdemeltük a győzelmet, gratulálok a játékosoknak és köszönöm a szurkolóknak, hogy végig biztattak minket. Eddig tavasszal csak négy gólt kaptunk, ez örömteli, de az is igaz, hogy az elmúlt mérkőzéseken nem voltunk sokszor eredményesek. Most viszont betaláltunk és jöttek a helyzetek is – ilyen a futball. Úgy gondolom, hogy a korábbi mérkőzéseinken, ha az elején sikerült volna gólt szereznünk, mint most, akkor azok a találkozók is hasonlóan alakultak volna. Ilyenkor az alapvetően tíz emberrel a labda vonala mögé helyezkedő ellenfelek is jobban kinyílnak, de persze ez nem csak Magyarországon van így. A Honvéd vagy az Újpest elleni meccsünk is olyan volt, mint a mai – időben sikerült megszerezni az első gólt, és addig nehéz találkozók valamennyire könnyebbé váltak számunkra.”

Michal Hipp, Haladás: – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Amióta a Haladásnál vagyok, ez volt a leggyengébb teljesítményünk. Nem ismertem a csapatomra. Az első félidőben rendkívül bátortalanok voltunk, és az is bebizonyosodott, hogy a mi sérültjeink és eltiltottjaink jobban hiányoztak, mint a hazaiaknak a sajátjaik. Csalódott vagyok azért is, mert akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most nem bizonyították, hogy többet kellett volna adnom nekik a korábbiakban. Kovács Lóránt rendkívül felelőtlenül viselkedett, kiállíttatta magát. Szerettük volna megismételni a Fradi és a Paks ellen mutatott játékunkat, ebből azonban semmit nem tudtunk megvalósítani. A szurkolóinktól elnézést kérünk. A játékosoknak pedig azt tudom mondani, hogy minél előbb felejtsék el ezt a találkozót. Mindent megteszek, hogy a következő fordulóban a mai játék ellenkezőjét lássák majd a drukkereink.”

 forrás: vidi.hu


Ferencvárosi TC– Vasas FC 1-1

Thomas Doll, FTC: – Természetesen nagyon csalódott vagyok. Már a múlt héten a Videoton ellen is rengeteg helyzetet kihagytunk, most 19 kapura tartó próbálkozásunk volt, és ezekből mindössze a 90. percben sikerült egyet a kapuba juttatni. Végig domináltuk a mérkőzést, a második félidőben nem emlékszem rá, hogy a Vasas átlépte volna a felezővonalat, de úgy látszik, még ez sem elegendő, ha a döntő pillanatokban jön a technikai hiba, ha meginognak a lábak. Egy mérkőzésen ennél több helyzetet nem nagyon lehet kialakítani, ezért is vagyok ennyire csalódott, hogy ilyen könnyedén elszórtunk létfontosságú pontokat. Hiába halljuk hétről hétre, hogy domináltunk, uraltuk a játékot, szükség van az utolsó, döntő, befejező mozdulatokra, pillanatokra is. Nagyon bántó a rengeteg kihagyott helyzet az elmúlt két meccsen, olcsón adtuk a tabella vezető helyét, még akkor is, ha rendkívül megnehezítette a helyzetünket a Vasas destruktív, csak a védekezéssel törődő játéka.

Michael Oenning, Vasas: –  Nagy dicséret illeti a csapatot. Nem sokan gondolták kilencven perc után, hogy behozzuk a hátrányunkat, de biztos voltam benne, hogy lesz még egy esélyünk. Az sem véletlen, ahogy a gól született, ami mutatta azt a megalkuvást nem tűrő akaraterőt, ami a csapatot ma jellemezte, illetve az a tudat, hogy nem érdemlünk vereséget. A csapategység a legfontosabb erőnk, amit mostani helyzetünkben leginkább fel tudunk mutatni. Ebből is fakad, hogy mindenki zokszó nélkül végzi a feladatát, mindegy mely poszton játszik éppen. Kívülállók számára nem biztos, hogy egyből érzékelhető, de hetek óta más-más felállásban játszunk, és rendszeresen kell alapembereink elvesztését megemésztenünk. Ilyenkor egy pont, akár döntő is lehet a szezonbeli helyezésünk szempontjából. Örülök annak, hogy a csapat meg tudta jutalmazni magát a mai teljesítményéért és megmutattuk, hogy élünk és egységesek vagyunk.

forrás: fradi.hu és vasasfc.hu

címlapfotó: fradi.hu

Olvasói sztorik