NB I

A DVSC-től is kikapott a Diósgyőr

Már az első percben emberhátrányba kerültek a miskolciak.

Az NB I-ben nyolc találkozó óta nyeretlen DVTK a dobogóért küzdő DVSC-hez látogatott. A diósgyőrieknek minden pontra égetően szükségük lett volna a kiesés elkerülése miatt, ám rémálomszerűen indult a találkozó.

A tizenhetedik másodpercben máris a kiállítás sorsára jutott Tamás, aki a nagy helyzetben kitörő Sós ellen szabálytalankodott – ide kattintva megnézheted a szituációt. A szabadrúgásból majdnem gól lett, Tőzsér lövését Rados védte, a kipattanót pedig lesről lőtte a hálóbe Tabakovics, így érvénytelenítette azt a játékvezető. Az emberhátrányban játszó DVTK Ugrai révén majdnem vezetést szerzett, de a 13. percben a hazai nézők örülhettek, miután a remek formában lévő Tabakovics négy méterről a jobb alsóba fejelt, 1-0.

A miskolciak nem adták fel, Joannidisz megpattanó lövését bravúrral védte Nagy, Ugrai próbálkozása pedig a kapufán csattant. Az újabb gól azonban ismét a túloldalon jött, ki más, mint Tabakovics révén, aki Kusnyír kiugratásából volt eredményes, 2-0.

Franciaországba igazolhat a Fradi játékosa
Pedroso három lehetőségből választhat.

A fordulás után Sós lövése is a kapufáról kifelé pattant, így a csereként beálló Bacsa Patrik góljával visszajött a vendégek reménye. A miskolci nevelésű támadó Nagy Tibor labdaszerzése után gurított éles szögből a hálóba, 2-1.

Becsülettel próbálkozott ezt követően is a vendég együttes, Ugrai kecsegtető szituációból végezhetett el szabadrúgást, de nagyon csúnyán fölé lőtte, majd Bacsa csúsztatása volt pontatlan. A DVTK kilencven percet emberhátrányban játszva nem tudott pontot szerezni Debrecenben.

NB I, 30. forduló

Debreceni VSC – Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3383 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Nagy S. – Jovanovic, Kinyik, Szatmári Cs., Barna Sz. – Varga K., Filip, Tőzsér, Kusnyír (Könyves, 70.) – Sós B. (Tisza, 65.), Tabakovics (Takács, 48.). Vezetőedző: Herczeg András.
DVTK: Rados – Nagy T., Karan, Tamás M., Forgács D. – Kocsis G., Busai – Hasani (Vela, 56.), Ugrai, Varga J. (Ternován, 61.) – Joannidisz (Bacsa, 72.). Vezetőedző: Fernando Fernández.

Gólszerzők: Tabakovics (13., 41.), illetve Bacsa (73.)

Kiállítva: Tamás M. (1.)