NB I

Első perces gól döntötte el a kiesési rangadót Mezőkövesden

Nagyon fontos meccset játszott egymással a Mezőkövesd és a Balmazújváros.

Kiesési rangadót rendeztek Mezőkövesden, mondani sem kell, mind a hazaiak, mind pedig a vendégek számára életbe vágóan fontos lett volna a három pont megszerzése.

Ehhez máris az első percben a sárga-kékek tettek nagy lépést, Cseri beadását Koszta fejelte két védő gyűrűjében a kapuba, 1-0. A gól miatt jó iramban folytatódott a találkozó, de továbbra is a hazaiak játszottak veszélyesebben, Drazsics és Bognár is célba vette Horváth kapuját, viszont azért a túloldalon is kellett kapaszkodnia Dombónak Vajda szabadrúgásánál.

A 37. percben könnyedén megnövelhették volna előnyüket a kövesdiek, egy szép kontra végén előbb Bognár, majd Cseri lövését is szépen hatástalanította Horváth, Koszta pedig nem talált kaput, oda lett a nagy helyzet.

Franciaországba igazolhat a Fradi játékosa
Pedroso három lehetőségből választhat.

Nagy elánnal kezdte a második játékrészt a Balmaz, az 53. percben csak a szerencse és a hazai kapufa mentette meg a kövesdieket a bekapott góltól Andrics fejese és Tamás közeli ziccere után.

Tizenegy perccel később Koszta is majdnem betalált szabadrúgásból, lövése alig kerülte el a felső sarkot. A hajrában nem jött össze az egyenlítés a vendégeknek, nagyon fontos három pontot szerzett a Mezőkövesd, a Balmaz pedig egyre nagyobb bajban.

NB I, 30. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő FC 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion. Játékvezető: Szőts G.
Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Szeles, Katanec – Farkas, Iszlai, Bognár (Oláh, 89.), Szalai – Cseri (Mlinar, 78.), Drazsics (Novák, 78.), Koszta. Vezetőedző: Tóth László.
Balmaz: Horváth L. – Habovda, Rus. Tamás, Uzoma – Vajda (Zsiga, 73.), Sigér, Majszuradze (Arabuli, 59.), Haris – Rudolf (Erdei, 78.), Andrics. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Koszta (1.)

Olvasói sztorik