NB I

Egyetlen gól döntött az Újpest és a Felcsút ki-ki meccsén

Kevés igazán komoly helyzetet hozott a találkozó…

A magyar élvonal 30. fordulójában a bronzéremre még esélyes Újpest FC-hez a biztos bennmaradásért küzdő Puskás Akadémia FC látogatott. A hazaiaknál bajnoki mérkőzésen ezúttal debütált Gundel-Takács Bence. Az első félórában igazán komoly helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A felcsútiak kapusát előtt Zsótér, majd Pauljevic dolgoztatta meg, de Hegedüs állta a sarat.

A szünetben így gól nélküli döntetlenre álltak a felek. A fordulás után Molnár Gábor ügyesen iramodott meg a bal szélen, majd a végül hét méterről eleresztett lövését Gundel-Takács védeni tudta.

A 64. percben aztán megtört a gólcsend: Henty találta meg a védők gyűrűjében Márkvártot, aki jól mozgott a leshatáron és hálóőr mellett a jobb alsóba gurított, 0-1 – derül ki a felcsúti klubhonlap tudósításából.

Mivel a hajrában újabb gól már nem esett, a három pontnak a felcsútiak örülhettek. A Pintér-csapat így továbbra is őrzi hetedik helyét a tabellán, míg a lila-fehérek lecsúsztak a hatodik pozícióig. A két csapat legközelebb a Magyar Kupa fináléjában találkozik egymással. 

NB I, 30. forduló

Újpest FC – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2040 néző. Játékvezető: Karakó F.
Újpest: Gundel-Takács – Balázs B., Bojovic, Litauszki, Burekovic – Szűcs K. (Cseke, 85.), A. Diallo – Pauljevic, Nwobodo, Zsótér (Onovo, 55.) – Tischler (Novothny, a szünetben). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
PAFC: Hegedüs L. – Poór, Spandler, Heris, Trajkovski – Bacelic-Grgic, Márkvárt (Szécsi, 89.) – Molnár G., Knezevic (Henty, a szünetben), Szakály P. –  U. Diallo (Balogh, 52.). Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerző: Márkvárt (64.)

címlapkép: pfla.hu

Márkvárt, 0-1

Olvasói sztorik