NB I

Könnyen legyőzte a Videoton a Haladást

A fehérváriak nem botlottak a zöld-fehérek ellen.

A magyar élvonal harmincadik fordulójában a bajnoki aranyéremre pályázó Videoton FC Felcsúton fogadta a biztos bennmaradásért küzdő Haladást. A 19. percben tört meg a gólcsend, ekkor Stopira középre adása hajszálpontos volt, a hosszún érkező Nikolov pedig néhány lépésről a kapuba lőtt, 1-0 – derül ki a fehérváriak tudósításából.

A 41. percben ziccert rontott a Videoton: S. Scsepovics a jobb oldalról, laposan lőtte kapu elé a labdát, a berobbanó Pátkai előtt azonban lemaradt a játékszerről. A szünetben így egy gól volt a szombathelyiek hátránya.

A Videotonnál volt az előny a szünetben. Fotó: vidi.hu

A szünet után hamar növelhette volna előnyét a Videoton, ám Kovács I. szöglete után Vinicius a felsőlécet fejelte telibe. A 62. percben már nem úszta meg az újabb gólt a Haladás. Ekkor Varga József adott negyven méterről remek passzt Negónak, aki szépen levette azt, tolt egyet rajta, majd tíz méterről Király mellett a kapuba helyezett, 2-0. A 70. percben emberhátrányba is került a Haladás, miután Kovács L. megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. Pátkai Máté a 86. percben simává tette a fehérváriak győzelmét, a középpályás Nego passzát váltotta gólra, 3-0.

A hajrában az eredmény már nem változott, így a három pontnak köszönhetően – ideiglenesen biztosan – élre állt a Videoton. (A rivális Ferencváros 19:30-tól meccsel a Vasassal.) A Haladás maradt a nyolcadik pozícióban. 

NB I, 30. forduló

Videoton FC – Swieltesky Haladás 3-0 (1-0)
Felcsút, Panchó Aréna. Játékvezető: Kassai V.
Videoton: Kovácsik – Nego, Fiola, Vinícius (Tóth, 86.), Stopira (Tamás K., 86.) – Nikolov, Varga, Pátkai – Hadzic – Kovács, S. Szcsepovics (M. Szcsepovics, 76.). Vezetőedző: Marko Nikolics.
Haladás: Király – Schimmer (Polgár, 64.), Wils, Kolcák, Németh Milán – Grumics – Kiss T., Rácz (Németh Márió, 56.), Kovács, Halmosi (Pinte, 66.) – Williams. Vezetőedző: Michael Hipp.
Gólszerzők: Nikolov (19.), Nego (62.), Pátkai (86.)
Kiállítva: Kovács L. (70. – Haladás)

Nikolov, 1-0

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik