NB I

Drámai hajrában bukott két pontot a Fradi a Vasas ellen

Ez a botlás akár a zöld-fehérek bajnoki címébe is kerülhet.

A kiesés ellen küzdő Vasas a Groupama Arénába látogatott, a Ferencváros ellenfeleként. Mindkét félnek létfontosságú lenne a győzelem, a hazaiak számára a bajnoki cím, míg a vendégek esetében a bentmaradás érdekében, ám az eddig két meccsen mindkét alkalommal a Fradi tudott győzedelmeskedni, ráadásul a két ütközet alatt hét gólt vágott a Vasasnak.

Az első negyedórában inkább a Fradi kezében volt az irányítás, nem egy jó lövést helyeztek Nagy kapujára. Az egyiknél Varga lövésébe Hangya ért bele, a labda pedig az oldalhálóban kötött ki, majd a szögletet követően Moutari lőtt fölé. De Paintsil kísérlete volt addig a legveszélyesebb, 18 méterről lőtt kapura, Nagy azonban szépen kitornázta a léc alól.

Óriási Fradi-helyzet a 30. perc környékén, Varga lőhetett szabadrúgást ígéretes helyről, húsz méterre a kaputól, kissé balról, ám a sorfalat találta telibe, a lepattanó azonban Nagy Dominikhez került, aki középről laposan centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

A félidő végén érkezetek a Vasas első lehetőségei, először Ádám lőtt kapura egy szabadrúgást jobboldalról, közel a 16-os vonalánál, de a védelem blokkolt az ötösnél, szöglet lett a vége. Majd Burmeister 16 méteres lapos lövését védte Dibusz.

A második játékrész első felében továbbra is a Fradi dominált, de közel sem akkora nyomással tudtak támadni, mint az előző 45 perc során. Gyakorlatilag egyetlen komolyabb helyzetet sem láthattunk.

Hatalmas balszerencse akadályozta meg a Fradi vezető gólját, Paintsil lőtt kapufát 22 méterről, majd a kipattanóra Böde érkezett, de nem találta el a labdát, Nagy Dominik még próbálkozhatott volna, a zsuga azonban a kapu mellé szállt.

Leandro és Ádám harca. MTI Fotó: Czagány Balázs

 

A 90. percben aztán jött a dráma, egy szögletet követően Nagy óriási bravúrjára Blazic érkezett és egyfajta csukafejessel megszerezte a Ferencváros számára a hőn áhított vezetést. 1-0. Azonban nem tartott sokáig a Fradi előnye, ugyanis a hosszabbítás utolsó pillanataiban Egerszegi mentett pontot az angyalföldiek számára. 1-1.

Ezzel a döntetlennel lépéshátrányba került a Ferencváros a bajnoki rivális Videoton ellen, míg a Vasas számára ez az egy pont is létfontosságú volt, hiszen így – még ha csak egy ponttal is – el tudtak lógni a kiesőzónától.

címlapfotó:  MTI Fotó: Czagány Balázs

NB I, 30. forduló

Ferencváros-Vasas 1-1 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 11345 néző. Játékvezető: Andó-Szabó S.

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Sternberg – Spirovski (Bőle, 85.), Nagy D. – Varga, Paintsil, Moutari (Lovrencsics B., 64.) – Böde (Georgijevics, 81.). Vezetőedző: Thomas Doll
Vasas: Nagy – James, Benes, Ristevski – Murka (Egerszegi, 46.), Burmeister (Vogyicska, 51.), Vida, Hangya – Ádám (Pavlov, 67.), Gaál, Barczi. Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerzők: Blazic (90.), ill. Egerszegi (94.)

Címlapkép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik