NB I

Vidi–Fradi csúcsrangadó: egyetlen gól dönt az aranycsatában?

A korábbi szövetségi kapitány szerint a fehérváriaknak illene megnyerni a bajnokságot, de az egység a zöld-fehérek mellett szól.

Csúcsrangadóra kerül sor szombaton a magyar élvonalban, hiszen a bajnoki címre még esélyes két csapat feszül egymásnak. Az éllovas Ferencváros a Videoton ideiglenes otthonában, Felcsúton lép pályára. A székesfehérváriak hátránya jelen pillanatban csupán egy pont a fővárosiak mögött, így könnyen elképzelhető, a találkozó dönt a bajnoki aranyérem sorsáról. Az összecsapás előtt a Rangadó.hu állandó szakértőjét, a korábbi szövetségi kapitányt, Glázer Róbertet kérdeztük az esélyekről.

Ez már újra a régi Fradi?

– Amikor 2016-ban a Ferencváros bajnokságot és kupát is nyert, akkor másfél éven keresztül olyan formát és játékot mutatott, amely megközelítette a nemzetközi szintet – bár akkor is korán búcsúzni kényszerült az európai kupasorozattól. Szép, látványos modern és gyors futballt játszották a zöld-fehérek. Mindezt azért emelem ki, mert meglátásom szerint a Ferencváros kezd ismét hasonló futballt játszani, mint két évvel korábban. A keret ugyan kicserélődött, nincs már Ramirez, Dilaver vagy éppen Lamah, a csapatból így kicsit hiányolom a gyorsaságot, de tavasszal ismét több ízben láthattuk a „régi Fradit”.

A korábbi szövetségi kapitány szerint jó úton halad a Ferencváros. Fotó: veol.hu

Videoton: hol marad a tervszerűség?

– A Videotonnál tavasszal is erős volt a „szerb-vonal”, igaz, hol jól, hol kevésbé jól játszott a csapat. Nálam továbbra is magyar játékosok emelkednek ki, gondolok itt Juhász Rolandra, Kovácsik Ádámra, Pátkai Mátéra, vagy az egyre több lehetőséget kapó Kovács Istvánra. Ugyanakkor a tervszerűséget nem igazán látom a Videotonnál, de kétség kívül a Ferencvárossal együtt kiemelkedik a mezőnyből.

A csapatépítés, az egység, illetve a roppant korszerű futball tekintetében valamelyest előnyben érzem a Ferencvárost.

Kevés néző, mégis jó hangulat várható Felcsúton

– Azt nagyon sajnálom, hogy szombaton kevés néző előtt vívják a csapatok a mérkőzést, hiszen telt ház lesz ugyan Felcsúton, de így is maximum csupán 3500-3800 néző tekintheti meg élőben az aranycsatát. Meglátásom szerint egy ilyen találkozót legalább 15-20 ezer néző előtt kellene megvívni. Persze abban is biztos vagyok, hogy a drukkerek ilyen számban is biztos kihozzák a maximumot a mérkőzésből, a hangulatra így sem lehet majd panasz.

Szombaton teltház lesz Felcsúton, de így is alig négyezer szurkoló figyelhető élőben az eseményeket a helyszínen. Fotó: vidi.hu

Mi vagy éppen ki hiányzik a Ferencvárosból?

– A Videotonnál Juhász, illetve Pátkai a higgadtságot (is) képviseli a pályán, a Ferencvárosnál viszont hiányzik az igazi vezér: Gera Zoltán vagy éppen Hajnal Tamás tölthetné be ezt az űrt, akik azonban nem bevethetőek.

Ez szól a Ferencváros mellett

– Összességében úgy érzem, a Ferencváros az utóbbi időben valamelyest szebb futballt játszott, mint a Videoton, ezért is a zöld-fehérek oldalára billen a mérleg. A Videotonnak ennyi befektetett pénz és munka után illene megnyerni a bajnokságot, de szerintem előzetesen egy hajszálnyival a Ferencváros az esélyesebb.

Szombaton eldőlhet az aranycsata?! Fotó: vidi.hu

Aki nyer, az lesz a magyar bajnok

– Meglátásom szerint, aki a szombati rangadót megnyeri, bajnok lesz – miközben egyik csapat sem veheti majd félvállról a hátralévő négy fordulót. Ehhez, mármint az aranyéremhez úgy érzem, a Ferencváros egy kicsit közelebb áll. A döntetlen is jó eredmény lenne a zöld-fehéreknek, de meglátásom szerint szombaton egyik csapat sem az ikszre játszik.

– Nekünk, semleges szurkolóknak nem lenne jó, ha nagy taktikázásba fulladna a mérkőzés.

Egy góllal jelen pillanatban jobbnak érzem a Ferencvárost, de az 1–0-as eredménynél a semleges szurkolók biztosan jobban élveznének 3–2-es vagy 4–3-as mérkőzést.

Öt fordulóval a vége előtt így fest a bajnoki tabella. Fotó: MLSZ

címlapkép: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik