NB I

Kész csoda: Thomas Doll elégedetten nyilatkozott

Nem úgy Nikolics és Horváth Ferenc: edzői nyilatkozatok az NB I. 28. fordulójából.

Paks–Videoton 1-0

Csertői Aurél, Paks: – Gratuláció jár az összes játékosomnak, ezúttal a maximumot nyújtották. Helyenként jól is játszottunk, de végig nagyot küzdöttünk. Ha nagyon jól játszik egy csapat, benne van, hogy a listavezetőt is megverje. Nem akarok most nagy célokról beszélni, hiszen hektikus négy-öt körön vagyunk túl. Örüljünk annak, hogy stabilizáltuk a helyzetünket, a bennmaradás már egyre biztosabb, a mi helyzetünkben ez is fontos. Természetesen, ha lesz lehetőségünk, próbálunk feljebb lépni a tabellán. Jó érzés, hogy a Videoton és a Ferencváros ellen is tudtunk pontot, pontokat szerezni.

Marko Nikolics, Videoton: – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Az első harminc percben kontrolláltuk a találkozót, aztán az első félidő utolsó negyedórájában számomra érthetetlen technikai hibákat ejtettünk, de így is nulla-nullás állásnál vonultunk el a szünetre. A második játékrészt sem kezdtük rosszul, de Stefan nagy helyzete kimaradt, és miközben Stopira a cseremezre várt – véres volt a rajta lévő – a Paks betalált, pedig mi jöttünk támadó pontrúgással a szituáció előtt. El sem hittem, amit látok. Ezután még nehezebb volt a Paks ellen játszani, a hazaiak megérdemelten nyertek, nekünk pedig van még öt találkozó hátra, hogy megküzdjünk a célunkért. Jövő héten egyből a Ferencváros ellen lépünk pályára, de úgy gondolom, hogy még ott sem dől el a bajnoki cím sorsa, hiszen még azt követően is négy nagyon nehéz találkozó vár a csapatra. Nagy köszönet jár a szurkolóinknak ismét, hogy elkísértek bennünket. Danko Lazovics egy kivételes képességű játékos, de ez nem egyéni, hanem csapatsport. Valóban hiányoztak az ilyen szitáuciók, talán most egy Loic Nego-mélységi beindulást tudnék mondani, de például a pontrúgások sem ültek, pedig volt sok – egy-két Stopira-fejes jut csak eszembe. Ma a paksiak őrült módjára küzdöttek, ahogyan kell. Ezt lehetett látni a párharcokból, fejpárbajokból. Mintha kétszer erősebbek lettek volna. Nálunk mintha hiányzott volna a futballnyeven értendő „kedv” a játékosokból. Ez természetesen nem elfogadható. A Paks ma jobban akarta a győzelmet, erről pedig elbeszélgettünk a lefújás után a játékosokkal az öltözőben is.

Forrás: paksifc.hu, vidi.hu

Debrecen–Vasas 2-3

Herczeg András, DVSC: – Gratulálok a Vasasnak. Kétszer mi voltunk a jobbak, de most el kell ismerni, hogy most ők voltak. Sajnos ismét gólt kaptunk a találkozó elején, ez már sokadszor előfordul. Nagyon kellemetlen helyzetbe hozzuk ezzel magunkat, hiszen mi görcsössé, idegessé válunk, míg az ellenfél magabiztosabb lesz. Elég hamar jött a második gól is. A félidő végén úgy éreztem átvettük a játék irányítását. De sajnos nem sikerült szépíteni. A második játékrészben is óriási lelkesedéssel játszott a csapat, de egy ellentámadásból egy nagyon szép találatot ért el a Vasas. És a végén bármily furcsa, de közel álltunk az egyenlítéshez, 3-2-nél is nagyon jól ment a csapat, nyilván kellett hozzá a kiállítás is. De az, hogy állandóan hátrányba hozzuk magunkat a korán kapott gólokkal így nehéz.

Michael Oenning, Vasas: – Hosszú idő után végre megjutalmaztuk magunkat egy jó teljesítménnyel. A mérkőzés első percétől kezdve azzal a tudattal léptünk pályára, hogy ponttal, pontokkal távozzunk. A csapat megértette, amit taktikai tervként kértem tőlük, amihez a mérkőzés végéig tartották magukat. A csapat ma fizikálisan túllépte a határait, ez minden tiszteletet megérdemel. Ez is mutatja, hogy a csapat morálja rendben van. Arra fogunk törekedni, hogy ezt a szellemiséget a szezon végéig fenntartsuk. Szükségünk is lesz rá. Ma nagyon fontos sikert arattunk, amiért nagy árat fizettünk, egyrészt Szivacski Donát sérülése miatt, aki valószínűleg kulcscsonttörést szenvedett, valamint Ádám Martin kiállítása sem könnyíti helyzetünket. Ezt majd holnap dolgozzuk fel. Ma azonban még a három pont feletti örömé a főszerep.

Forrás: vasasfc.hu, dvsc.hu

Mezőkövesd–Honvéd 1-2

Tóth László, Mezőkövesd: – Úgy érzem ez egy olyan meccs volt, amely megütött minket. A Honvéd nagyon jól felkészült belőlünk, folyamatosan tördelte a játékot, pluszban mi óriási hibákat követtünk el, amivel megajándékoztuk az ellenfelet. A Kispest nagyon okosan visszazárt, a mi kulcsjátékosainkat felőrölte, emellett elől klasszisai voltak, akik eldöntötték a meccset. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, bravúrokra van szükségünk, olyanokra, mint a szezon elején, erre képesnek tartom a csapatot.

Supka Attila, Honvéd: – Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, ezért én úgy érzem, hogy 90 percen keresztül nagyon sokat tett ez a csapat. Ehhez kellett az, hogy legyen 1-2 jó egyéni teljesítmény, mint ahogy az volt az első félidőben, és kellett az is, hogy egységesen és agresszívan, keményen védekezzünk, mint ahogy azt megoldottuk a második félidőben. A játékvezetéssel igazán nem szeretnék fogalkozni, én elsősorban azzal foglalkoznék, hogy volt egy nagyszerű közönségünk, akik végig bíztatták a csapatot és ez nagyon sokat segített nekünk.

Forrás: mezokovesdzsory.hu, honvedfc.hu

Újpest–Diósgyőr 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagyon elégedett vagyok a ma látottakkal, hiszen a Diósgyőr ellen – legyen az otthon vagy idegenben – sosem könnyű játszani. Ahogyan kialakítottuk a helyzeteket és ahogyan futballoztunk, az egyszerűen gyönyörű volt. Azonban számos lehetőségünk kimaradt, nagyon sok szituációval nem éltünk, és a foci örök törvényét kihasználva az első félidő végén az ellenfél majdnem kiegyenlített. A második negyvenöt percben több labdát is vesztettünk, hiányzott a szervezettség, illetve pár labdarúgón már a fáradtság jelei is megmutatkoztak. Ennek ellenére csodálatos mérkőzést láthattunk ma a fiúktól. Nagyon büszke vagyok a csapatra, arra, ahogyan játszottak. Szerintem ez az egyik legjobb félidőnk volt, amit idáig mutattunk ebben a szezonban.

Fernando Fernández, DVTK: – Az elmúlt néhány napban elsődleges célom az volt, hogy feltüzeljem a csapatot ebben a helyzetben. A héten gyakoroltunk olyan dolgokat, amit szerettem volna a pályán viszontlátni, azonban sajnos nem láttam ezeket. Természetesen a pozitív dolgokat kell keresni a mérkőzésben, ami nem volt sok, de meg lehet találni. A találkozó elején mentális problémák miatt tudott annyi helyzetet kialakítani az Újpest, hiszen tudtuk, hogy szeretik a gyors szélsőiket megjátszani, és igyekeznek kihasználni a szabad területeket. Korábban csak videóról ismertem a csapatot, ma láttam először éles versenyhelyzetben, egészen más ilyenkor beszélni a játékosokkal, látni, hogyan reagálnak. Ki kell gyűjteni a pozitív tapasztalatokat, és abból kell tovább építkezni. Sok munka vár még ránk, de dolgozni fogunk!

Forrás: ujpestfc.hu, dvtk.eu

Puskás–Balmazújváros 3-1

Pintér Attila, Puskás: – Az a nagy dolog, hogy éltünk a lehetőséggel, és el tudtunk lépni a hátsó csapatoktól. Remélem, majd tudunk csatlakozni a tabella középmezőnyéhöz, vagy akár az elejéhez.

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – A mérkőzés előtt a realitás ez volt, két olyan csatárral játszottunk, akiknek ha összeadjuk az életkorát, akkor nincs negyven év. Ha a játszott perceik számát összeadjuk, akkor nincs egy egész NB I-es meccs. Kollégám tudott cserélni három válogatottat, én előre tudtam cserélni egy belső védőt és egy védekező középpályást, a körülményekről nincs mit beszélni. Egyre viszont borzasztó büszke vagyok, hogy egy kék és egy fehér csapat játszott egymás ellen, tehát nem volt Balmaz, nem volt Puskás, nem volt ilyen költségvetés, meg olyan költségvetés, két olyan csapat játszott egymással, amelyek teljesen egyenrangú felek voltak.

Forrás: m4sport.hu

Ferencváros–Haladás 2-1

Thomas Doll, FTC: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk fordítani a találkozót. Jól kezdte a csapat a meccset, aztán, ahogy az elmúlt időszakban, úgy ma is ki nem kényszerített hibákat követtünk el, amelyek tönkreteszik az elvégzett munkát. Pontatlanok voltunk hátul, visszahoztuk az ellenfelet a meccsbe. Ha Sergio Ramost vagy Marcelót akarjuk utánozni, akkor bajba kerülünk. Ha letámadnak minket, biztosra kell menni. De összeszedtük magunkat, támadtunk, helyzeteink voltak. A kettő egyhez pontrúgás is kellett, jobb döntésekkel korábban is be lehetett volna lőni a másodikat. Nagyon figyelni kellett, hogy ne fussunk bele kontrákba. Mostantól minden bajnoki kupadöntő. Először a sebeinket nyalogatjuk, aztán jó edzésmunkát kell végeznünk a Videoton-meccs előtt. Az mindig jó, ha vezetjük a tabellát, de a következő forduló más lesz, sok minden eldőlhet ott, egy pont nem sokat számít még. Remélhetőleg a hozzáállásunk megfelelő lesz.

Michal Hipp, Haladás: – Jó estét kívánok! (magyarul) Természetesen a Ferencváros hazai közönség előtt nagyon erős. Nagyon támadóan kellett volna fellépnünk a jó eredmény érdekében, ezt az első negyedórában jól csináltuk. A Fradi természetesen mindent bevetett, nyomás alá helyezett minket, de kontrából veszélyesek voltunk. Sajnálom a pontrúgásból kapott gólt, erre készültünk, Blazicra külön is. Megdicsérem a csapatom, rákényszerítettük a Fradit arra, hogy a végéig harcoljon. Megy tovább az élet, nehéz meccsek jönnek, de mindent megteszünk.

Forrás: ulloi129.hu

Címlapkép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik