NB I

Hátrányból fordított és újra az élen áll a Fradi

Megnehezítette Bödéék dolgát a Haladás, de ismét jött Blazic.

Azzal a tudattal léphetett pályára a Ferencváros, hogy amennyiben legyőzi a Haladást, újra az NB I élére áll, a Videoton ugyanis vereséget szenvedett Pakson.

A négy mérkőzés óta veretlen vendégek azonban már a meccs elején jelezték, hogy nem fogják könnyen adni magukat, a hatodik percben Williams még a kapu fölé lőtt, néhány másodperccel később viszont a Rácztól kapott labdát átemelte Dibuszon, majd az üres kapuba fejelt, 0-1 – ide kattintva megnézheted a gólt.

Ezt követően rákapcsolt a Fradi is, de Rózsa eszén sem Böde, sem pedig Varga nem tudott túljárni, pedig akadt lehetőség bőven. A nyomást a 38. percig bírta a Haladás, a lesgyanús szituációban kilépő Paintsil kissé kisodródva Rózsa lábai között talált be, 1-1 – itt mutatjuk ezt a találatot is. A szünetig még Jagodics is megtornáztatta Dibuszt, a túloldalon pedig Varga járt közel a gólhoz, de az állás nem változott.

A fordulás után nem tétlenkedett a Fradi, már az első percben óriási helyzetbe került Paintsil révén, a ghánai kísérletét védte Rózsa, mint ahogyan Szpirovszki lövését is nem sokkal később.

Otigba bődületes hibája után a 60. percben majdnem ismét a vendégek szerezték meg a vezetést, Bamgboye azonban nem kezelte le jól a labdát, így oda lett a ziccer. A kihagyott helyzet sokba került, a 68. minutumban fordítottak a fővárosi zöld-fehérek: Varga jobb oldali szöglete után Otigba kapufát fejelt, a kipattanóra pedig érkezett Blazic és közelről a hálóba lőtt, 2-1 – ide kattintva tekintheted meg a győztes gólt.

Hipp a rutinos Halmosi Pétert és a fiatal Pinte Patrikot is beküldte, a helyzetek azonban elmaradtak Dibusz kapuja előtt, így a Ferencváros nagyot küzdve legyőzte a Haladást és újra vezeti az NB I-et.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Ferencvárosi TC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-1 (1-1)

Groupama Aréna, 7282 néző. Játékvezető: Szőts

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Botka – Gorriarán (Nagy D., 74.), Koch (Moutari, 61.) – Varga R. (Lorvrencsics B., 84.), Szpirovszki, Paintsil – Böde. Vezetőedző: Michael Oenning.

Haladás: Király G. – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Németh Má. (Bambgoye, 58.), Jagodics M., Rácz B. (Pinte, 77.), Németh Mi. (Halmosi, 71.) – Williams, Grumics. Vezetőedző: Michal Hipp.

Gólszerzők: Paintsil (38.), Blazic (68.), illetve Williams (7.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik