NB I

Pintér Attila csodacseréi hozták a meccset

A hazaiak hamar hátrányban kerültek, de nem roskadtak össze.

A magyar élvonal 28. fordulójában újoncok feszültek egymásnak: a Puskás Akadémia FC-hez a Balmazújváros látogatott. Előzetesen mindkét együttes számára fontos volt a három pont megszerzése, hiszen matematikailag még egyikük sem biztosította a bennmaradást.

A gólcsend a 16. percben tört meg, ekkor a vendégek örülhettek: Vajda okosan passzolt vissza Erdeihez, aki tizenhat méterről remekül lőtte ki Hegedűs kapuját, 0-1. A 22 éves gólszerző második NB I-es bajnokiját játszotta – először kezdőként. A felcsútiak hamar válaszolni tudtak a bekapott találatra: a 21. percben a Perosevic ellen elkövetett szabálytalanság miatt a büntetőpontra mutatott a játékvezető. A tizenegyest Knezevic végezte el, amit először Horváth még hárított, de a kipattanónál már nem hibázott a horvát csatár, 1-1.

A 38. percben a Balmaz másodszor is megszerezhette volna a vezetést, de Kamarás ziccerénél óriási bravúrt mutatott be a felcsúti hálóőr. A szünetben így 1-1-es döntetlenre álltak a felek.

A fordulás után többnyire mezőnyjáték folyt, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, de újabb találat sokáig nem született. A 80. percben aztán a csereként beállt Radó András érkezett Trajkovski bal oldali beadására pontosan és lőtt a vendég kapuba, 2-1. A hajrában Diallo (95. perc) tette biztossá a hazaiak győzelmét, (3-1), a mali csatár egyedül vihette kapura a labdát és nem hibázott.

Az újabb sikernek köszönhetően a Pintér-csapat maradt a hetedik, míg a balmazújvárosiak visszacsúsztak a kiesőzónába (11. hely).

Erdei, 0-1

Knezevic, 1-1

Radó, 2-1

NB I, 28. forduló

Puskás Akadémia FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Berke B.
PAFC: Hegedűs L. – Osváth, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Molnár (Diallo, 64.), Knezevic, Balogh, Szakály (Zsidai, a szünetben) – Perosevic (Radó, 74.), Henty. Vezetőedző: Pintér Attila.
Balmaz: Horváth – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda, Sigér, Maisuradze (Kónya, 84.), Haris – Erdei (Jagodics, 69.), Kamarás (Batarelo, 69.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Knezevic (21.), Radó (80.), Diallo (95.), illetve Erdei (16.)

címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik