NB I

Menekül a Vasas a kiesés elől

A későn ébredő Debrecen bánta az angyalföldi feltámadást.

A forduló előtt sereghajtó Vasas a dobogóért harcoló Debrecen vendége volt az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A fővárosi együttes jegyezte a meccs első találatát, de Risztevszkit lesen látta a játékvezető, így nem adta meg a gólt. Lendületben maradt viszont a Vasas, és két perccel később Egerszegi közeli lövésével megszerezte a vezetést (0-1). A 24. percben Egerszegi és a Vasas is duplázott: egy Vida-passzt vágott a hálóba az angyalföldi támadó (0-2).

Az első negyvenöt perc hajrában Sós révén szépíthetett volna a DVSC, majd egy újabb ziccert is kialakított a Loki, de mindkét alkalommal védett a Vasas hálóőre.

Későn hajrázott a Debrecen a Vasas ellen Fotó és címlapfotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidőt is góllal nyitotta a Vasas: az 51. percben Benes találatával már 3-0-ra vezetett. Aktívabb lett a Debrecen, de hol a védőkben, hol a saját társakban halt el egy-egy lövés, vagy éppen Nagy helyezkedett hibátlanul. A Vasas sem állt le, két lehetőséget is kialakított a hazai kapu előtt, de ezekből sem született gól. A hajrában Ádám Martin kapott piros lapot, emberhátrányban folytatta a csapata, amit a DVSC gólra váltott: Tabakovic egy fejessel szépített. Felpörögtek az események: Tabakovic három perccel később újabb gólt szerzett (2-3), azonban az egyenlítésre már nem maradt idő.

A Vasas ötmeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg, és ellépett a kiesőhelyekről, a DVSC viszont két helyet is rontott ezzel a vereséggel.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Debreceni VSC – Vasas FC 2-3 (0-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3214 néző. Játékvezető: Kassai

DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Kinyik, Barna Sz. (Tabakovic, 58.) – Jovanovic, Tőzsér, Filip, Sós – Mengolo, Könyves (Takács T., 15.). Vezetőedző: Herczeg András.

Vasas: Nagy G. – Burmeister, Benes, Risztevszki (Vaskó, 80.), Szivacski (Vogyicska, 58.) – Egerszegi, Vida, James, Hangya – Barczi (Pavlov, 88.), Ádám M. Vezetőedző: Michael Oenning.

Gólszerzők: Tabakovic (82., 85.), illetve Egerszegi (9., 24.), Benes (51.)

Kiállítva: Ádám M. (76.)

Olvasói sztorik