NB I

Bódog nélkül sem megy, óriási bajban a Diósgyőr

Az Újpest újabb lépést tett a bronzéremért.

Az Újpest felülről a harmadik, a héten edzőt váltó DVTK alulról a negyedik helyet foglalta el a tabellán 27 fordulót követően – az élvonal szombati játéknapján egymás ellen meccseltek a Szusza-stadionban.

Két újpesti lehetőség zárta az első tíz percet: előbb mellé szállt a labda, majd Nagy helyzeténél a diósgyőri kapus védett. Pajovicsot Joannidisz dolgoztatta meg, majd ismét az Újpest került helyzetbe: a 18. percben Novothny érkezett üresen egy beadásra, és a kapuba fejelt (1-0). Egyetlen gólt hozott az első félidő, köszönhetően Pajovics félidő végén bemutatott két bravúrjának: vezetett az Újpest.

Eggyel volt jobb az Újpest Címlapfotó és fotó: MTI/Illyés Tibor

Próbálkozott a DVTK, egy szabálytalanság utáni kapufánál közelebb azonban nem jutott a gólhoz. Leginkább a pontrúgások után alakult ki veszélyes helyzet a kapuk előtt, de a kapusok rendre megoldották ezeket a szituációkat. Az Újpest szerezhetett volna újabb gólt a hajrában, de Nagy centikkel fölé emelt.

Maradt az 1-0, az Újpest őrzi harmadik helyét, a DVTK viszont továbbra is két pontra van a kiesőzónától.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Iványi

Újpest: Pajovics – Kálnoki Kis, Balázs B., Litauszki, Nagy D. (Cseke, 89.) – Zsótér (Szűcs, 59.), Nwobodo, Onovo – Pauljevics (Mohl, 91.), Burekovics, Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

DVTK: Antal – Vela, Lipták (Eperjesi, a szünetben), Karan, Tamás M. – Busai (Szarka Á, 57.), Kocsis, Ternován P. (Óvári, 72.) – Makrai, Joannidisz, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Gólszerző: Novothny (18.)

Olvasói sztorik