NB I

Már nem a Fradi vezeti az NB I-et: fontos meccset nyert a Videoton

A Debrecen ellen sem szakadt meg a székesfehérváriak sorozata.

A forduló előtt még listavezető Ferencváros botlása után az első hely átvételéért lépett pályára a Videoton FC a negyedik helyezett Debreceni VSC ellen ideiglenes otthonában, a felcsúti Pancho Arénában. A Vidi több mint egy éve nem kapott ki hazai bajnokin, október óta pontot sem veszített pályaválasztóként, ráadásul 2018-ban még mind odahaza, mind idegenben veretlen. A DVSC egy 4-0-s Puskás elleni kupafiaskót próbált feledtetni szombat este.

Herczeg András, a debreceniek eltiltott vezetőedzője a lelátóról követte a találkozót.

A Videoton rögtön magához ragadta az irányítást, beadásokkal veszélyeztetett az első percekben. Húsz perc kellett az első gólhoz: egy Huszti-szöglet után Juhász csúsztatott, Lazovicsról – úgy tűnt, a kezéről – a kapufára pattant a labda, de Marko Scsepovics gyorsan eszmélt, és közvetlen közelről a kapuba lőtt (1-0). Nem sokkal később ismét a gólszerző lőtt, nem sokkal fölé. Egy tizenegyesgyanús szituáció borzolta a kedélyeket a hajrában – a DVSC-védő válláról pattant le a labda. Továbbra is uralta a meccset a Videoton: 1-0-s vezetéssel zárta az első félidőt.

A második félidő elején néhány debreceni beadás okozhatott volna gondot a hazaiaknak, azonban komoly helyzet nem alakult ki ezekből. Most is a Videoton játszott fölényben, de kevésbé vállalt kockázatot, mint az első félidőben. A Debrecen is próbálkozott becsülettel, kontrái rendre veszélyesek voltak.

Az utolsó tíz percre szétszakadt a pálya, pillanatok alatt felértek a felek a tizenhatosok előterébe, de ott rendre rossz megoldást választottak. Megőrizte előnyét a Videoton, így két pont előnnyel átvette a vezetést az OTP Bank Ligában.

A Debrecent is legyőzte a Videoton Fotó és címlapfotó: vidi.hu

NB I, 27. forduló

Videoton FC – Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Vad II.

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Nikolov – Kovács I., Huszti (Fiola, 84.) – Lazovics (Szolnoki, 93.) – S. Scsepovics, M. Scsepovics (Varga J., 69.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Szatmári, Barna Sz. (Sós, 62.) – Varga K. (Tisza T., 85.), Tőzsér, Filip – Takács T. (Mengolo, 69.), Tabakovic. Megbízott edző: Bűcs Zsolt .

Gólszerző: M. Scsepovics (20.)

Olvasói sztorik