NB I

Ők lehetnek Pintér Attila feketelistáján

Ezek a légiósok veszíthették el a tréner bizalmát.
 

Több mint egy hónappal ezelőtt a Paks elleni 3–1-es vereséget követően a Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila kemény kritikát fogalmazott meg a csapat légiósai felé. A klub nevével ellentétben csupán egyetlen akadémistát foglalkoztató tréner azt mondta az M4 Sportnak, hogy néhány játékosa összevissza rugdalta a labdát, ez nem profi labdarúgás.

Itt nem lehetett futballról beszélni, el kell gondolkodnia egy-két külföldi úriembernek, hogy mit tesz ezért a klubért és mit nem – mondta a heves vérmérsékletű szakember.

Azon a találkozón egészen elképesztő módon kilenc külföldit nevezett a kezdőcsapatba Pintér Attila, név szerint Denis Klinart, Jonathan Herist,  Dejan Trajkovskit, Patrick Mevoungout , Stipe Bacelic-Grgicet, Antonio Perosevicet, Josip Knezevicet, Ezekiel Hentyt és Ulysse Diallót, Liridon Latifi pedig csereként állt be. A Rangadó.hu megvizsgálta, mi történt azóta az említett „akadémistákkal”.

Nos, úgy tűnik Pintér valóban tartotta a szavát, a Paks utáni bajnokin a Ferencváros ellen már „csak” öt, a Videoton ellen három, a Vasas ellen négy, a Honvéd ellen pedig három légióst nevezett a kezdőbe.

A legnagyobb csapás Bacelic-Grgicet érte, aki azóta egyetlen percet sem játszott, kétszer leült a kispadra, kétszer pedig még a meccskeretbe sem került be. Hasonlóan kilátástalan helyzetben van a télen a szlovén Olimpija Ljubljanától érkező Klinar, aki ugyan a Fradi ellen még végig a pályán volt, de a Groupama-stadionban elszenvedett vereség óta még a kispadon sem kapott helyet.

Az exújpesti Heris is látókörön kívülre került, a kilencedik kerületben még ő is végig játszotta a meccset, az előző három bajnokin viszont nulla perc szerepel a neve mellett. Pintér egyik kedvence, a Győrben, Mezőkövesden és most Felcsúton is vele dolgozó Mevoungou Paks óta háromszor is a kispadról szállt be a második játékrészben, de legutóbb már neki is csak a lelátó maradt.

Pintér megharagudott a légiósokra. Fotó:pfla.hu

Latifi jövője sem túl biztató az 1800 fős Fejér megyei községben, csereként néha-néha szóhoz jut az elmúlt időszakban, Puskás Ferenc egykori csapata, a Budapest Honvéd ellen például az 57. percben csillogtathatta volna meg játéktudását, helyette azonban még saját edzője is keményen kritizálta.

Nálam mindig azok a játékosok játszottak, akik megtettek mindent azért, hogy a klub és a csapat sikeres legyen. Ezen nem fogok változtatni. Akinek nincs itt helye, vagy én, vagy ő menni fog – utalt egyik cserejátékosára Pintér, nagy valószínűség szerint  az albán válogatottra.

A két biztos pont Knezevic és Perosevic, de valószínűleg Henty is játszana, ha nem lenne folyamatosan eltiltva. Diallo az atomvárosi vereség óta csak egyszer volt kezdő, igaz ő korábban sem volt kirobbanthatatlan, a most futó szezonban tizenháromszor volt a kezdőcsapat tagja.

Nem lennénk tehát meglepve, ha Bacelic-Grgic, Klinar, Heris, Mevoungou és Latifi is új csapatot keresne magának a nyáron.

címlapfotó: pfla.hu

Klinar nem tűnik jó vételnek. Fotó: pfla.hu
Olvasói sztorik