NB I

Doll inkább nem kommentál, nehogy megint behívja a szövetség

Edzői nyilatkozatok az NB I 26. fordulójából.

Paks–Haladás 1-2

Csertői Aurél, Paks: – Úgy néz ki, hogy mentálisan hátrányban vagyunk, mivel a sikert nehezebben tudjuk feldolgozni, mint a sikertelenséget. Tehát a kudarctűrő képességünk jobb, mint a sikertűrő. Amit ma fejben és technikailag műveltünk, az mindent alulmúlt. A minőségi futballtól nagyon messze voltunk, az NB I-es szinttől meg még messzebb. Senki semmit nem tudott hozzátenni a mérkőzéshez. A Haladásnak meg sem kellett feszülnie ahhoz, hogy nyerni tudjon. A semmiből rúgtak két gólt, mi meg asszisztáltunk hozzá. Az előrejátékunk egyenlő volt a nullával, ez egy katasztrófa volt. El kell gondolkodni mind a játékosoknak, mind nekünk, hogy szerényebbnek kell lennünk, és vissza kell venni azokból a mondatokból, hogy milyen jók vagyunk. A mai meccsen nagyon rosszak voltunk. Ilyenkor sokan azt mondják, hogy elpártolt tőlünk a szerencse. Úgy gondolom, hogy a szerencse csak akkor jön, ha sokat teszünk érte. Egy kéthetes folyamatot látok magunk mögött, amiben a gondolkodásunk pozitív irányból negatívba ment át. Ezzel a gondolkodással és hozzáállással nem hiszem, hogy sok meccset fogunk megnyerni.

Michal Hipp, Haladás: – Nagyra becsülöm a szurkolókat: minden összecsapásunkon ők a tizenkettedik játékosa a Haladásnak. Hatalmas szerepük van a mai győzelemben! Két hasonló képességű csapat játszott ma, taktikailag komoly felkészülés állt mögöttünk. Igyekeztük a saját játékunkat játszani. Ez nagyrészt sikerült, szerinem megérdemelten nyertünk.

Forrás: paksifc.hu, haladasfc.hu

Mezőkövesd–Videoton 0-0

Tóth László, Mezőkövesd: – Nagyon jó mérkőzést láthattak a szurkolók. Csapatunk jól fel lett készítve erre a találkozóra, ez megjelent eredményben is, hiszen sikerült egy pontot szereznünk. A vendégek talán egy igazi helyzetet sem tudtak kialakítani. Ezzel nem őket szeretném kritizálni, hiszen remek támadóik vannak, ellenkezőleg, ez a mi csapatvédekezésünket dicséri. Nagy dolog, hogy egy bajnoki címért küzdő csapat nem alakított ki lehetőségeket, és kitűnően levédekeztük a Vidi pontrúgásait is. Nekünk négy-öt-hat, talán hét-nyolc nagy lehetőségünk is volt, sok kontrát vezettünk, ezekből többet ki lehetett volna azért hozni. De mindennel együtt pozitívan mehetünk neki a következő hétnek! Úgy érzem, hogy ezzel az egy ponttal is jelentőset léptünk, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül is.

Elégedett volt a Tóth, Kuttor páros Fotó: mezokovesdzsory.hu

Marko Nikolics, Videoton: – Gratulálok a Mezőkövesdnek a pontszerzéshez. Mindkét csapat nehéz meccsen van túl, a hazaiak rendkívül motiváltan, talán a szezonban először három belső védővel játszottak, sok játékossal a labda vonala mögött – ez természetesen érthető részükről. Ők nyertek egy pontot, mi pedig veszítettünk kettőt. Nem voltunk elég frissek, az Újpest és a Honvéd meccs után Huszti Szabit például próbáltuk valamennyire pihentetni, hiszen hosszú kihagyás után tért vissza, de Danko Lazovics, Juhász Roland és több más játékos is végig pályán volt a három találkozón, Loic Nego pedig eltiltás miatt hiányzott. Talán húsz-húszönöt szögletünk, ellenfél térfeléről, veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásunk is volt, jöttek a beadások is, ezekből azonban ma nem voltunk veszélyesek. A frissesség mellett ma hiányzott az is, hogy legalább egy játékos extra formában futballozzon.

Forrás: vidi.hu

Újpest–Vasas 4-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mai győzelemmel ismét megcéloztuk a dobogót. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, de ha csak egy meccsre koncentrálunk, akkor könnyen megint nehéz helyzetbe kerülhetünk. Az első félidőben inkább egyéni akciók jellemezték a játékot, nem dolgoztunk kollektívan össze, hiányzott a csapatmunka. A második negyvenöt percben megváltozott a játék képe, Obinna egészen fantasztikus volt, nemcsak a gólja miatt emelném ki a teljesítményét, hanem igazi motorja, vezére volt az együttesnek. Gratulálok a fiúknak a mai sikerhez.

Michael Oenning, Vasas: – Először is gratulálok az Újpestnek a győzelemhez, főleg a második félidőhöz. Úgy gondolom, hogy egy érdekes mérkőzés volt mindkét csapat részéről. Sajnos vereséget szenvedtünk, aminek megvan az oka: a már említett második félidő. Amikor négy gólt kapsz, kevés érved marad arra, hogy azt mondd, kiegyenlített találkozó volt. A sok egyéni hiba, amit elkövettünk, döntötte el végül a mérkőzést. Az meg nem segít, ha a vitatott helyzeteket veszed elő, változtatni nem tudsz rajta. A jövőre kell a gondolatainkat összpontosítani. Ismerjük a helyzetünket, azt is, hogy nem egyszerű. Hetente kapom a dicséreteket a játékstílusért, de a végelszámolásnál a pontok számítanak. Nyitott még a verseny hátul is, mindegyik csapat különböző problémákkal küzd és nagyon változó eredményességgel. A végéig éles harc lesz.

Forrás: ujpestfc.hu, vasasfc.hu

Puskás–Honvéd 1-1

Pintér Attila, Puskás: – Amit elterveztünk, az ült. A három csatárunk egy az egyben tudott játszani a Honvéd három belsővédőjével. Sokkal több párharcot kellett volna ott megnyerni. Ennek ellenére megszereztük a vezetést, arra is megvolt a lehetőség, hogy rárúgjuk a második gólt. A második félidőben is kontrolláltuk a játékot. Arra kértük a játékosokat, az ötösfalat ne vigyük annyira hátra, a tizenhatoson belülre, ahova veszélyes beadások érkezhetnek, illetve kértük, hogy zárjuk le a széleket, ahol a beadásokat tudjuk blokkolni, belül pedig emberre menjünk. Jól szereztünk labdát, meg tudtunk volna indulni, de a csatárunk hátrafelé passzolt, ez számomra érthetetlen. Ilyenből volt több is a második félidőben, ennek ellenére is megvolt a lehetőség, hogy rárúgjuk a másodikat. Egy hibát vétettünk, ezt pedig kihasználta a Honvéd. Sok sikert kívánok az ellenfelünknek! A játékosaim az egy-egy ellenére mindent elkövettek, a hiba pedig bárkinek benne lehet a játékában. Megérdemeltük volna a győzelmet.

Supka Attila, Honvéd: – Várható volt, hogy picit tompábbak leszünk ezen a mérkőzésen, január óta szerda-szombat ritmusban játszottuk a bajnoki- és kupamérkőzéseket. Ezen a meccsen mindent megtettek a játékosaim, hogy ponttal távozzunk a felcsúti arénából. Az első perctől kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, jól járattuk a labdát, kerestük azokat a lehetőségeket, ahol meg lehet bontani a Puskás védekezését. Erre volt is egy-két lehetőségünk, sajnos nem tudtunk élni vele, csak az utolsó pillanatban. Viszont megint olyan hibát követtünk el, ami tavasszal jellemző a csapatra, nem tudtuk levédekezni azt a rögzített helyzetet, amit el lehetett volna kerülni egy jó védekezéssel, nagyobb figyelemmel – nem lett volna szöglet belőle. A második félidőben mindent egy lapra téve megpróbáltunk egyenlíteni, ha elkapjuk a fonalat, akkor meg is tudtuk volna fordítani a mérkőzést, függetlenül attól, hogy kinyíltunk, és abból volt egy-két lehetősége a Puskásnak. Ez egy ilyen mérkőzésben benne van. Lehetett látni, hogy a szünettől a Puskás kontrákra rendezkedett be, azt is kértem a játékosaimtól, hogy ezeket a kontrákat megfelelően reagálják le. Ez sikerült is, csak egy-két beadás, szabadrúgás után volt problémánk. Az egy pont megérdemelt.

Forrás: honvedfc.hu, puskasakademia.hu

Balmazújváros–Diósgyőr 2-1

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – Két rosszul játszó csapat mérkőzését láttuk, látszott, hogy elég nagy tétje volt mindkét csapat számára a találkozónak. Az első gól után a DVTK kontrollálni tudta a találkozót, két kapufát ugyan rúgtunk, de nem volt benne a meccsben ez a végeredmény. Szoktam mondani, hogy sok minden nem függ össze semmivel, nem tudom miért nyertünk. Talán azért, mert a játékosok végig mindent megtettek, nem adták föl, hogy legalább egy pontot kiszedjenek ebből a meccsből. Nagyon sok olyan mérkőzést játszottunk, amikor jobbak voltunk az ellenfélnél, a sors elkezdett valamit visszacsöpögtetni.

Bódog Tamás, DVTK: – A mérkőzést uraltuk, túl korán könyveltük el, hogy ez egy megnyert mérkőzés lehet, ugyanakkor az utolsó öt percben a Balmaz jobban akarta a pontot, a győzelmet. A meccs rendben volt, nem volt lehetősége a Balmaznak, egy szabadrúgásuk volt veszélyes. Nekünk pár lehetőségünk volt, de nem sok, de a végén… szép tizenegyeseket kaptunk. Az első az volt, a kispadról is úgy tűnt, mert felkapta a kezét, hogy az arcát védje, de meg lehet adni, mert kéz volt. A másodiknál kíváncsi vagyok, ha majd párszor visszanézzük, hogy mit találtak a bírók, amit be lehetett fújni. A játékvezető már kifelé futott, az egyik segédje jelezhetett. Nem tudom, mit láthatott. Óvatosan fogalmazva nekem úgy tűnt, nem volt az, de egy ilyennel el lehet döntetni egy mérkőzést. Végérvényesen elkezdődött a kiesés elleni harc. Nem ezzel van gond, meccset kell nyerni. Maga a játék, az akarat a nyolcvanhetedik percig rendben volt, de túl sok olyan tizenegyes szituáció adódott a közélmúltban, ami számunkra balul sikerült. Dolgozunk tovább!

Forrás: dvtk.eu

Debrecen–Ferencváros 1-1

Herczeg András, DVSC: – Kiváló hangulatú találkozó volt, nagy harc, nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést. Az első húsz perc a Fradié volt, jól birtokolta a labdát a vendég csapat, gólt ért el. A huszadik perctől változtattunk a játékon, lőttünk is egy gólt. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, volt egy kis pontatlanság nálunk. A játékosok felnőttek a feladathoz, a Fradi jó futballistákból álló csapat.

Thomas Doll, FTC: – Nem szeretnék túl sokat mondani a mai mérkőzéssel kapcsolatban, és vigyáznom kell, hogy ne túl érzelmesen reagáljak a történtekre. Úgy érzem, a csapatom megérdemelte volna ma a győzelmet. Jó meccs volt, remek volt a hangulat, a nézők igazán élvezhették. Nem nagyon tudok mit mondani, a gondolataim a második félidő néhány szituációja körül forognak, de jobban járunk, ha nem kommentálom ezeket, különben a végén újra meg kell jelennem a szövetség előtt… Az első félidő elején domináltunk, és kár, hogy akkor nem használtuk ki több lehetőségünket sem, a hazaiak gólja előtt pedig gyermeteg helyezkedési hibát követett el a védelmünk, valamint egy középpályás labdavesztésből indult a debreceni akció. Tanulság, hogy harminc perc jó játék nem elegendő a győzelemhez. A szünetben kicsit átgondoltuk a játékot, a szerkezetünket, és változtattunk. Leandro és Spirovski feljebb léptek, a Debrecennek is reagálnia kellett erre. Sajnos egy tizenegyes is elmaradt a végén, de ez nem változtat azon, hogy nem sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Forrás: haon.hu, fradi.hu

Olvasói sztorik