NB I

Hat gólt hozott az Újpest–Vasas fővárosi rangadó

Nagyot küzdött a Vasas, de ez nem volt elég.

Az Újpest a Vasas együttesét fogadta az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A lila-fehérben játszó hazaiak továbbra is versenyben vannak a bronzéremért, míg a piros-kék mezes vendégcsapatnak a kiesés elkerülése a legfőbb cél, így mindkét fél számára fontos lett volna egy győzelem.

A 25. percben érkezett az első gól, Obinna Nwobodo először kiosztott egy szemet gyönyörködtető kötényt Burmeisternek, majd okosan tolta a labdát hosszú alsó sarokba, 1-0. Sokáig azonban nem tarthatott az öröm, ugyanis cirka 7 perccel később egy jobboldali szabadrúgást követően Benes tette vissza középre a labdát, James pedig kapásból lőtt körülbelül hét méterről, ami megpattanva végül a kapuban kötött ki, 1-1.

A döntetlen eredmény maradt a félidő végéig, azonban az Újpest pörgősebben kezdett neki a második felvonásnak, Pauljevic és Novothny is egy-egy óriási lehetőséget szalasztott el. Ám az 53. percben utóbbi már sikeresebb volt és visszavette a vezetést a lila-fehéreknek, 2-1. De ez az előny sem volt hosszú életű, ugyanis a Vasas rögtön a támadásra összpontosított, mint kiderült tökéletesen, ugyanis az 55. minutumban ismét egálra hozták a küzdelmet, Remili megpattanó baloldali beadását követően Egerszegi talált be viszonylag közelről, 2-2.

A hazaiak nem hagyták magukat, úgy tűnt, csak az előnyt tartják elfogadható eredménynek. Erre tett tanúbizonyságot az 58. perc eseménye, Pauljevic már, mint gólszerző került képbe, ügyesen fejelt a kapuba ezzel ismét előrébb hozva az Újpest együttesét, ám itt még nem ért véget a sztori, 3-2. Ugyanis a 75. percben tizenegyeshez jutott az Újpest, Vaskó szabálytalankodott középen egy szögletet követően, mely cselekedetéért sárga lapot kapott, majd Novothny sikeresen értékesítette a büntetőt, 4-2.

Összefoglalva tehát egy rendkívül fordulatos meccsen sikerült győzedelmeskednie az Újpestnek, így pedig egyelőre a harmadik helyet foglalják el a tabellán, egy ponttal megelőzve a ma este folyamán még pályára lépő Debrecent.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Újpest FC – Vasas FC 4-2 (1-1)
Szusza-stadion, játékvezető: Erdős
Újpest: Pajovics – Litauszki, Zsótér (Cseke, 71.), Diallo (Sankovics, 64.), Bojovics, Balázs B., Obinna, Onovo, Pauljevics, Burekovics, Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Vasas: Nagy – Burmeister, Benes, Ristevski (Vaskó, 67.) – Egerszegi, James, Vida, Hangya – Barczi, Ádám M.(Pavlov, 71.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerzők: Obinna (25.), Novothny (53.), Pauljevics (58.), Novothny (tizenegyesből, 75.) illetve James (33.), Egerszegi (55.)

Címlapkép: vasasfc.hu

Olvasói sztorik