NB I

Kieshet a Puskás Akadémia vagy a Haladás? Őrült harc az NB I alsóházában

Kabát Péter a Vasasért, Várhidi Péter a Balmazért szorít, megszólaltattuk Kondás Elemért is.

Lassan a hajrájához közeleg az NB I szezonja, és nagyon nehéz lenne még csak megtippelni is, hogy mely csapatokat kell nélkülöznünk a következő évadban. Ha ugyanis rápillantunk a tabellára, láthatjuk, az utolsó négy együttest csupán három pont választja el egymástól, és akadhat még félnivalója a Puskás Akadémiának, de akár a Diósgyőrnek is. A Rangadó ezúttal is kíváncsi volt a szakértők véleményére, mely csapatoknak lehet esélyük a bennmaradásra, várhatóan ki zuhan ki az élvonalból.

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Várhidi Péter, a Mosonmagyaróvári TE jelenlegi vezetőedzője szerint a legnagyobb esélyük azoknak az együtteseknek lehet, melyek bő játékoskerettel rendelkeznek.

– Azok az esélyesebbek, akik hosszabb kerettel rendelkeznek, ahol több minőségi játékos van, hogy többet tudjanak az edzők variálni, a rosszabb formában lévők helyett berakni másokat – magyarázta Várhidi – Ez mindenféleképpen előnyt jelent a többiekkel szemben. De természetesen a tradíciók, a kötődések a klubhoz sokat jelentenek ilyen esetben. Ebből a szempontból a Szombathely és a Vasas sokkal jobban előtérben van, mint mondjuk a Mezőkövesd és a Balmazújváros, viszont személy szerint szurkolok nagyon a Balmazújvárosnak, hiszen dolgoztam velük, tudom, milyen alázatos munkát végeznek. Remélem, sikerül elkerülniük a kiesést, bár elég szűk a keretük, tehát a végjátékban ez nem lesz nekik előny.

Elképesztően szoros az alsóház Fotó: adatbank.mlsz.hu

Közel hasonló véleményen van Kondás Elemér is. Az NB II második helyén álló, a feljutásra jó eséllyel pályázó Kisvárda trénere is úgy véli, itt jön ki igazán a rutin, a tapasztalat lehet a húzóerő egy-egy csapat esetében.

Azt tudom mondani, a Mezőkövesd nagyon jól kezdte a mostani szezont, viszont mostanában jött egy-két rossz eredmény. A Haladás szintén jó teljesítményeket nyújtott, de nem tudnám megtippelni mely két csapatnak kell búcsúznia. Annyira szoros a mezőny ott hátul is, bármi előfordulhat, talán ahol több rutinosabb játékos van, ők jobban tudják kezelni az ilyen éles helyzeteket.”

Kabát Péter, aki többek közt megfordult a Vasas, az Újpest és a DVSC csapataiban is, reméli, hogy egykori klubjának összejön a bennmaradás.

Megmondom őszintén, nekem szívem csücske a Vasas, én ott eltöltöttem két évet, ott lettem gólkirály és válogatott, úgyhogy nagyon drukkolok nekik, hiszen a Vasasnak az NB I-ben a helye. Nagyon nehéz lenne ezt is megtippelni, hogy kik fognak kiesni, nem szeretném semelyik csapatot leírni vagy megbántani. Összességében azt gondolom, hogy jót tett a bajnokságnak, hogy néhány fordulóval a vége előtt még nem dőltek el ezek a kérdések.”

Címlapkép: vasasfc.hu

Olvasói sztorik