NB I

Paintsil nem játszik, de más gondok is vannak a Fradinál

Thomas Doll nincs könnyű helyzetben az újpesti vendégszereplés előtt , de dolgozik a megoldáson.

A két legnagyobb fővárosi rivális, az Újpest és a Ferencváros 223. alkalommal vív egymással bajnoki mérkőzést szombaton az élvonal 24. fordulójában.

A találkozó fontosságát a presztízsen túl ezúttal növeli, hogy a zöld-fehérek listavezetőként érkeznek a harmadik helyen álló riválisuk otthonába.

Az Újpest a bajnoki címért reálisan nem lehet harcban, de az aranyérem sorsába beleszólhat: egy győzelemmel „nagy szívességet tenne” a második helyezett Videotonnak.

Az eddig lejátszott 222 bajnoki találkozón 101 FTC-siker mellett hatvan döntetlen és 61 újpesti győzelem született. A Megyeri úti stadionban a lila-fehérek javára billen a mérleg: 27 győzelem, 24 döntetlen és 22 győzelem.

Thomas Doll, a Ferencváros edzője a klub honlapján elmondta, nagyon örül, hogy minden játékosa egészségesen tért vissza a válogatottól. Amint találkoztak, leültek beszélgetni, hiszen tíz napig nem volt együtt a csapat, és fontos, hogy meglegyen az egység.

Természetesen már mindenki várja a derbit, hiszen ez Magyarország legnagyobb rangadója. A játékosok és a szurkolók is felfokozott hangulatban készülnek a találkozóra. Remélem, sokan elkísérnek bennünket Újpestre.

Friss sérülés tehát nem nehezíti az FTC dolgát, Joseph Paintsil viszont eltiltás miatt nem szerepelhet.

Nagyon fontos tagja együttesünknek, de meg kell oldanunk a pótlását. Vannak más kiváló középpályásaink a keretben, szóval nem lesz ebből probléma, biztosan erős csapatot láthatunk majd a pályán – magyarázta Thomas Doll.

Olvasói sztorik