NB I

Nikolics: a bajnoki cím az egyetlen cél

Szurkolói kérdezz-felelek a Videoton edzőjével.

Szerda délután a Videoton szurkolói a Facebookon faggathatták Marko Nikolics vezetőedzőt, aki nagyon szívesen fogadta a kérdéseket, melyek kitértek a csapat jelenlegi teljesítményére, játékoskeretére, az idei célokra és nem mellesleg a jövőbeli tervekre is.

Egyikük rávilágított a támadósor rotációjának problémájára, miszerint ha a két Scsepovics gyengébben játszik, akkor nincs a kispadon alternatív befejező csatár. Nikolics szerint valóban hiányzik egy játékos erről a posztról, bár nem számolt az egyik bevethető futballista, Géresi Krisztián sérülésének továbbhúzódásával. Ugyanakkor kiemelte, adott esetben Danko Lazovics is tud csatárt játszani. A szerb tréner egyébként elégedett Lazovics játékával, aki szerinte idén jobban teljesít, mint az előző évadban, amikor elnyerte az év játékosa címet, így abszolút kiérdemelte a szerződéshosszabbítást.

A csapat hullámzó teljesítményéről is kérdezték, mondván, hogy egyik héten tökéletes formában játszanak, majd egy héttel később egy gólért is meg kell szenvedniük. Úgy gondolja, hogy egyrészt ilyen a labdarúgás, másrészt pedig tudta jól, hogy a Balmazújváros gyakorlatilag mindent a védekezésre fog alapozni. Nagyon örül annak, hogy az ilyen nehéz meccseket is sikerül behúzniuk, mert szerinte az lesz a bajnok, aki keményebb mérkőzéseken is el tudja hozni a három pontot.

A bajnoki címmel kapcsolatban Nikolics rendkívül pozitívan nyilatkozott, abszolút az első helyet tekinti célnak. Kiemelte, már nincsenek messze a Ferencvárostól, és ha nyerni tudnak a következő két meccsükön, illetve, ha a Fradi botlani fog, akkor már utolérhetik az éllovast. Arra a kérdésre, hogy ki az az öt NB I-es játékos akit azonnal leigazolna a fehérváriakhoz, igazán diplomatikus választ nyújtott, ugyanis számára a Vidi játékosai a legjobbak, de ettől függetlenül elismeri, hogy akadnak jó képességű labdarúgók az ellenfelek közt is, de tiszteletlenség lenne megnevezni őket.

Természetesen nem maradhatott ki a válogatottal kapcsolatos értékelés sem, bár Nikolics igencsak kényelmetlennek érezte ezt a szituációt. Mint mondta, neki elsősorban a Videoton a fontos, de úgy érzi, a válogatott tudna ennél jobban is játszani, bízik benne, hogy ez a jövőben így lesz, és ismételten sikereket halmozhat a nemzeti tizenegy.

A beszélgetés vége felé az egyik szurkoló a klub nemzetközi szereplésével kapcsolatban faggatta a szakvezetőt, mondván, legutóbb Paulo Sousa irányítása alatt sikerült számottevő eredményt elérni az európai kupaporondon. Nikolics szerint ebben a szezonban senki sem számított arra, hogy sokáig juthatnak az Európa Ligában, mégis ott voltak a playoffkörben. Először a bajnoki cím a fontos, utána majd lehet koncentrálni a többire is, akár néhány új játékos megszerzésével, akikkel még jobban erősödhet a csapat.

A teljes Facebook beszélgetést ITT tudod elolvasni!

Címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik