NB I

Tőzsér-bombával ikszelt a Loki

A válogatott szünet alatt sem lazsálnak az NB I-es csapatok.

A magyar válogatott szereplése miatt a hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót az OTP Bank Ligában, de a DVSC így sem maradt meccs nélkül, ugyanis péntek délelőtt Mezőkövesden játszott felkészülési találkozót –  derül ki a debreceni klubhonlap beszámolójából.

Így hangolnak Dzsudzsákék az esti mérkőzésre – FOTÓK
Leekens debütál. A jelszó: csak együtt!

Jól kezdte a meccset a Loki, Bereczki révén már a 2. percben megszerethették volna a vendégek a vezetést, de közeli fejese nem talált kaput. A 15. percben Jovanovic öt méterről szerzett gólt, de a labdába beleért Tabakovic, így a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Öt perccel később Bódi tekerését fogta a kapus, majd Bereczki lövése ment kapu mellé. A 37. percben második lehetőségéből megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, miután Kosicky először bravúrral védett, a kipattanó azonban Novák Csanád elé került, aki az üres kapuba passzolt.

Tőzsér egalizált a Kövesd ellen. Fotó: DVSC

A második játékrészre teljes sort cserélt Herczeg András. Az 50. percben a csapatkapitány, Tőzsér Dániel 25 méterről eleresztett bombájával egyenlített a Loki. Néhány perccel később Takács pöccintette el a labdát a kifutó Dombó mellett, de próbálkozása centiméterekkel a bal kapufa mellé gurult. A 60. percben Könyves egy szép lövőcsel után lőtt, a mezőkövesdi kapus védett, majd egy védelmi hiba után Takács került ismét ordító helyzetbe, de a hazai hálóőrről szögletre pattant a labda.

A kellemes időben rendezett összecsapás újabb gólt már nem hozott, 1-1-es döntetlennel zártak a felek.

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd-Zsóry – DVSC 1-1 (1-0)   

Mezőkövesd. Játékvezető: Kátai.

Mezőkövesd: Tarczy – Földi (Lázár, 30.), Pillár, Fótyik, Baracskai – Onana, Varjas Z. (Drazic, 30.), Oláh, Gohér, Varjas L. (Misák, 30.), Novák. 60. perctől: Dombó – Lázár, Hudák, Katanec, Vadnai – Iszlai, Mlinar – Cseri, Bognár, Misar – Drazic

DVSC: I. félidő: Kosicky – Bényei, Mészáros N., Szatmári, Barna – Bereczki, Jovanovic, Filip, Bódi – Tisza, Tabakovic. II. félidő: Nagy S. – Kuti, Kinyik, Újvárosi, Kusnyír – Nagy K. (Zsóri, 89.), Tőzsér, Szekulics, Bíró – Takács, Könyves

Gólszerzők: Novák (37.), illetve Tőzsér (50.)

címlapkép: DVSC

Olvasói sztorik