NB I

Bognár Mezőkövesden megkapja azt, amit a Fradinál nem

A borsodiak középpályása nem érezte jó állapotban magát a téli felkészülés előtt, de már újra élvezi a focit.

A téli átigazolási szezonban tért vissza Mezőkövesdre a Ferencvárosból Bognár István, aki a balul elsült fővárosi kitérőt követően hétről hétre egyre jobb formában játszik. A huszonhat éves futballista a tavaszi szezon mind a négy találkozóján kezdőként lépett pályára a borsodiaknál, a DVSC elleni legutóbbi meccsen pedig góllal vette ki a részét a győzelemből.

– Nagyon jó érzés újra folyamatosan játszani az NB I-ben, hiányoztak a meccsek, az pedig még nagyobb öröm, hogy jól megy a játék a csapatnak, és én is egyre jobb formába lendülök – kezdte a Rangadónak Bognár, aki ősszel a zöld-fehéreknél egyetlen egy percet sem játszott az élvonalban, a kispadra is csupán ötször ülhetett le. – Sajnos elég mélyről kellett visszakapaszkodnom, a téli felkészülés előtt egyáltalán nem éreztem magam megfelelő állapotban, a tétmeccseket semmi sem pótolhatja. Minden egyes edzésen teljes bedobással dolgoztam, a felkészülési találkozókon pedig úgy játszottam, mintha bajnokin lépnék pályára, hogy a februári rajtra már ne látszódjon a lemaradásom. Növekvő tendenciát látok a teljesítményemben, kezdem utolérni magam. Jól megy a játék, de tudom, hogy még ettől is jobbra leszek képes.

Bognár hozzátette, természetesen más a Mezőkövesdben játszani, mint a Ferencvárosban, már csak a kitűzött célokat tekintve is, de a bennmaradásért való küzdelem is jelentős kihívás, amit óriási fegyvertény lenne teljesíteni.

Bognár (jobbra) gólt lőtt a Debrecennek fotó: dvsc.hu

Ahogyan a Fradiban, úgy itt is remek a viszonyom a társakkal, nagyon jó a csapategység, nagyszerű a hangulat. A fővárosban sem az volt a gond, hogy nem jöttem ki a többi játékossal, összetettebb helyzet állt annak a hátterében, hogy nem számítottak rám az első csapatnál

– folytatta honlapunknak Bognár.

Bognár a Mezőkövesd remek szériáját a nagyszerű csapategységen kívül abban is látja, hogy az a szisztéma, amit a szakmai stáb kidolgozott, nagyon jól működik, mindenki hisz benne, és azt próbálják alkalmazni addig, amíg eredménnyel is párosul.

– Kuttor Attila érkezése valóban jót tett a csapatnak, és számomra is nagyon jó érzés, hogy végre bízik bennem az edző, óriási hatással van ez a bizalom teljesítményemre. Nem szeretnék már a Ferencvárossal foglalkozni, de talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ezt ott egyáltalán nem éreztem – tette hozzá a középpályás, zárásként pedig arra is kitért, mennyire jött jól a szünet a mezőkövesdiek számára, hiszen a csapat nyolc bajnoki óta veretlen. – Jó formában vagyunk, ezért lehet, hogy furán hangzik, de jól jött ez a szünet. Egy kiesés ellen menekülő csapattól nem várható el, hogy még tíz meccset lehoz zsinórban vereség nélkül, még ha erre is törekszünk. De mi nem a bajnoki címért küzdünk, ahol ez akár benne is lehetne a pakliban. Jól jön most ez a kis feltöltődés, nagy hangsúlyt fektettünk már ezen a héten is arra, hogy még jobban összekovácsoljuk a csapatot, és ez szerintem sikerült is.

címlapfotó: pfla.hu

Olvasói sztorik