NB I

Kiderült, milyen büntetés vár a kiállított Fradi-játékosra; Pintér arra kér mindenkit…

Edzői nyilatkozatok az élvonal 23. fordulójából.

 

Honvéd–Haladás 2-1

Supka Attila, Honvéd: – Nagyon nehéz héten vagyunk túl, szerdán kupameccset játszottunk a Debrecen ellen. Úgy érzem, már azon a mérkőzésen is jó teljesítményt nyújtott a csapat. Ma is jó ellenféllel játszottunk, felkészültek belőlünk. Ettől függetlenül az első félidőben nagyon jól futballoztunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, rengeteg beadás jött a Haladás védelme mögé, a széleket meg tudtuk bontani. Sajnos nem tudtuk megrúgni a második gólunkat, ami fontos lett volna. A második félidő elején kicsit bent maradtunk az öltözőben, és amikor kezdett rendeződni a játékunk, akkor kaptunk egy gólt rögzített szituációból – ezekkel az utóbbi időkben problémánk van. De a játékosok jól reagálták ezt le, az utolsó pillanatig küzdöttek, a cserejátékosok ezen a mérkőzésen jól szálltak be. Csak gratulálni tudok a játékosoknak, kihozták magukból a maximumot, megérdemelten győztünk.

Michael Hipp, Haladás: – Az első félidőben a hazaiak jó játékkal domináltak, ami végül egy elkerülhető góllal végződött. Ebben az időszakban mi kontrákkal próbálkoztunk, de ziccerig nem jutottunk. A második félidőben jobban játszottunk, aktívak voltunk, jöttek a lehetőségek. Rabusic kihagyott egy nagy ziccert, Gróf bravúrral védett. A meccs fordulópontja a két tizenhat méterről elvégzett szabadrúgás volt, egyik kapufa lett, ezek nagy lehetőségek voltak. A végjáték hektikusra sikerült, mindkét csapat szerette volna a három pontot. Ekkor nyerte meg a Honvéd a mérkőzést. Szerintem a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

Forrás: honvedfc.hu

Hipp szerint reálisabb lett volna a döntetlen Fotó: haladas.hu

Vasas–Diósgyőr 1-1

Michael Oenning, Vasas: – Egy mérkőzés addig tart, amíg le nem fújják. Sajnáljuk, hogy így történt, mert megajándékozhattuk volna magunkat három ponttal. Harcias meccs volt, minkét csapatnak megvoltak az időszakai, de többségében mi irányítottunk. Sajnos, nem tudtuk a végéig kihúzni, bármennyire idegesítő, ezt most el kell fogadni. Nem fogunk összeesni, azokat a momentumokat visszük tovább, amire tudunk építkezni. A játékosok csapatként működtek, ki tudták segíteni egymást. Sok hiányzónk volt eltiltások és sérülések miatt. Mindenki megtette azt, amit elvártam tőle. A végén nem volt szerencsénk, ilyen a futball. Remélem, a bajnokság végén nem fog hiányozni ez a két pont, vagyunk annyira stabilak, hogy ezt majd visszahozzuk egy másik találkozón

Bódog Tamás, DVTK: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, az utolsó pillanatban sikerült pontot szereznünk. Az mindig szerencsés, ha a kilencvennegyedik percben tudsz egyenlíteni, ebből a szempontból hála Istennek, de úgy gondolom, hogy a mérkőzés képe alapján megérdemelten. Hétközben győztünk Felcsúton, ami nem kifogás, hiszen profi sportolókról van szó, de éppen ezért választottuk ezt a taktikát, ami az első negyedórában ült is: vártuk, hogy az ellenfél hibázzon. Labdát szereztünk, ki kellett volna használni az így kialakított két-három nagy helyzetet. Azt nem állítom, hogy uraltuk a mérkőzést, az első félidőben is volt húsz perc, amikor közünk nem volt hozzá, akkor a Vasas erősebb volt, de a második félidő alapján megérdemeltük a pontot. Sok hibával játszottunk, hogy ennek a pálya minősége volt az oka, vagy az ellenfél vezető gólja után túlzottan siettettük a játékot, és igyekeztünk egyenlíteni, azt meg kell beszélni. Helyzeteket alakítottunk ki, ezen a pályán az akarat nagy lökést adott. Elégedett tudok lenni a hozzáállással, természetesen voltak hibák, több volt ebben a mérkőzésben jóval, mint amit kihoztunk. Szerettünk volna három ponttal hazautazni, egy lett belőle, de ha az utolsó percben egyenlítesz, akkor rendben van. Idegenben egy jó Vasas ellen mindig öröm pontot szerezni.

Forrás: vasasfc.hu, dvtk.eu


Videoton–Balmazújváros 1-0

Marko Nikolics, Videoton: – Először is jó estét kívánok minden újságírónak, aki itt van. Úgy látom, csak a legjobbak maradtak ebben az időben, önöket biztosan megjegyzem. Köszönöm természetesen a szurkolóknak, hogy ilyen körülmények között is a helyszínen szurkoltak nekünk, a csapatnak pedig gratulálok a győzelemhez. Pontosan ilyen nehéz küzdelemre számítottunk. A Balmazújváros nagyon szervezetten, tíz emberrel a labda vonala mögött védekezett, a játékosok közel voltak egymáshoz, kompakt együttesről van szó, nehéz volt ellenük játszani. Nagyon kevés szabad területet hagytak a pályán, az eső pedig megnehezítette a labda kontrollálását ezen a kevés üres zónában. Ezért is számoltunk azzal, hogy egy szöglet, vagy egy szabadrúgás dönthet – csapatkapitányunk, Juhász Roland pedig szállította is a három pontot. Örülök, hogy három győzelemmel kezdtük az évet, ugyanígy kell folytatnunk a válogatott szünet után. Az őszi Vidi lehet, hogy elveszített volna egy ilyen meccset, vagy csak egy pontot szerez, de most úgy is sikerült nyernünk, hogy nem sikerült látványos focit bemutatnunk. Ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, nagyon fontos, hogy a hasonló meccseken is miénk legyen a három pont.

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – Két sokat mozgó ékkel kezdtünk, az volt a célunk, hogy kicsit lefárasszuk a hazai védőket, később pedig jöjjenek a „művészeink”, vagyis Rudolf és Arabuli. Jól is nézett ki a csapat, de ezért nem jár pont. Nem tudom, van-e olyan terület a kapunk körül, ahonnan a Vidi nem lőhetett szabadrúgást, ezt vissza kell néznem. Az is biztos azonban, hogy nekünk nem a Vidit és a Fradit kell megvernünk. Ezen a két csapaton túl vagyunk, a bajnokság igazi hajrája most következik számunkra. Amit megbeszéltünk, tudtuk tartani, tiszta lehet a lelkiismeretünk. Megtettünk mindent a mérkőzésen, jól játszottunk. Kétféle filmforgatókönyv létezik, az egyik a francia, a másik a hollywoodi, ma sajnos az első valósult meg, vagyis nem lett jó a vége részünkről.

Forrás: vidi.hu


Paks–Újpest 0-0

Csertői Aurél, Paks: – A játék színvonalára rányomta a bélyegét a szél. A pálya így is teljesen rendben volt, de a széllel nehéz volt mit kezdeni. Volt vagy negyven bedobás, ami nagyjából ebből fakadt. Ikszes meccs volt, talán ha a végjátékban határozottabbak vagyunk, meglehetett volna a győzelem. Brusztos meccs volt. Az Újpest jó csapat, nehéz lefocizni, ezért lett döntetlen a vége.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nem változtattunk sokat a játékon és a kereten a két paksi kupameccshez képest. Mondhatjuk, hogy mi – akár a kapufák révén is – közelebb voltunk a győzelemhez, ugyanakkor mindkét együttes megérdemelte a végén az egy-egy pontot. Egyik csapat sem vállalt túl sok kockázatot a mai napon az időjárási körülmények miatt, nem is volt sok helyzet a találkozón. Nagyon büszke vagyok azokra a játékosokra, akik az utóbbi három hétben hét mérkőzésen is pályára léptek és harcoltak a sikerekért

Forrás: paksifc.hu, ujpestfc.hu


Debrecen–Mezőkövesd 2-3

Herczeg András, DVSC: – Nyilván én állítom össze a csapatot. Amikor a Honvéd ellen szerdán bepasszoltuk a labdát, tizenegyest kaptunk. Pénteken megállítottam az edzést, hogy így ne passzoljuk be a labdát, erre fel szombaton csak azért is bepasszoltuk, megkaptuk a tizenegyest – ezek döntő hibák. Sosem tudjuk meg, ha Takács nem cselez, hanem továbbpasszol Bódinak, akkor kontrát vezetünk… ilyeneken múlik, ilyen passzban vagyunk. Volt egy alapcsapatunk, de úgy néz ki, abban már nem fogunk többet játszani, mert Ferenczit sajnos elveszítettük, de Jovanovics sem volt százszázalékos, Mengolo egy hete edz. Össze fogjuk drótozni magunkat, összeszedjük magunkat, ne írják le a Debrecent!

Tóth László, Mezőkövesd: – Nagyon értékes győzelmet arattunk, amellyel végre elmozdultunk a kieső helyről. Immár nyolc meccs óta vagyunk veretlenek, de ez még csak az út kezdete. Olyan labdarúgók alkotják a mezőkövesdi keretet, akik éhesek a sikerre, ez is a sikerünk egyik záloga. Stílusos csapat alakult ki Mezőkövesden, biztos vagyok abban, hogy sikerül kiharcolnunk a bennmaradást. Mindent összevetve ma megérdemelten nyertünk a jó erőkből álló Debrecen otthonában.

Forrás: M4 Sport, mezokovesdzsory.hu


Ferencváros–Puskás 3-1

Thomas Doll, FTC: – Vissza kell szereznem a hangomat. Az első félidőben hatvan-negyven százalékban birtokoltuk a labdát, uraltuk a meccset, valami mégis hiányzott, főleg az egy az egy elleni szituációkban. Paintsilnak és Leandrónak is volt lehetősége, ha ezek bementek volna, nagyobb biztonsággal tudtuk volna uralni a mérkőzést. Volt néhány olyan helyzet, ahol hiányzott a bátorság, hogy elindítsuk a labdákat az üres területekre. A harmincnyolcadik percben veszítettük el Josephet, de a félidő előtt ki tudtunk egyenlíteni. Fontos, hogy a szünetben meg tudtuk beszélni a játékosokkal, hogy mik a tervek a második félidőre. Nagyszerű volt látni, hogy emberhátrányban is támadtunk, nem álltunk be védekezni. A fiúk ezen a nagyon nehéz talajú pályán nagyszerű munkát végeztek. A második félidőben annak ellenére, hogy kevesebben voltunk a pályán, többet birtokoltuk a labdát. Huszonkét kapura lövésünk volt, abból tizenhat a második félidőben. Nagyszerű hangulat volt, a szurkolók vitték előre a csapatot. Büszke vagyok arra, hogy hatalmas morális tartást, és hozzáállást láttam a játékosaimtól. A három-egyes végeredményért nagyon sokat dolgoztunk. Régóta itt vagyok, de ez az egyik legszebb győzelmünk volt, mert eggyel kevesebben voltunk a pályán. Josephnek jobban kell viselkednie. Ha már van egy sárgája, óvatosnak kell lennie. Hívja meg a csapatot egy vacsorára, és el van felejtve a dolog.

Pintér Attila, Puskás: – Arra kérek mindenkit, hogy az első gól előtti szituációt nézze meg, és mondja meg mindenki, hogy az mérkőzést befolyásoló, vagy nem. Elmondtam, örülök, hogy itt futballoztam, hogy ilyen közönsége van a Ferencvárosnak. Annak is örülök, hogy jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, de mindenki nézze meg, mi történt a negyvenegyedik percben, és az befolyásolta a mérkőzést, vagy nem. Úgy gondolom, ha egy-nullal jövünk szünetre, akkor teljesen más ez a meccs.

Forrás: fradi.hu, M4 Sport

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik