NB I

Negyven percig emberelőnyben volt a Puskás Akadémia, de a Fradi simán nyert

Négy gól, két kiállítás, nagyszerű meccset játszott Doll és Pintér csapata.
 

NB I, 23. forduló

Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 3-1 (1-1)
Groupama Aréna, 8411 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Marcos Pedroso – Leandro, Gorriarán (Nagy D., 70.) – Varga R. (Szpirovszki, a szünetben), Paintsil, Moutari (Lovrencsics B., 84.)– Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Puskás: Hegedüs L. – Klinar, Heris, Hegedűs J., Trajkovski – Márkvárt, Zsidai (Mevoungou, 51.)– Molnár G. (Perosevic, 55.), Knezevic, Radó (Latifi, 77.) – Henty. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerzők: Otigba (39.), Blazic (90.), Böde (93.), illetve Henty (24.)
Kiállítva: Paintsil (37.), illetve Henty (81.)

Győzelmi kényszerben fogadta a Ferencváros a Puskás Akadémiát szombat este, hiszen délután az üldöző Videoton ha csak nagy nehezen is, de legyűrte a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt.

„A hárommeccses eltiltásából” visszatérő Fradi-tábornak köszönhetően parádés hangulatban kezdődött a találkozó, de az iramra és a helyzetek számára sem lehetett panasz, Paintsil már a 2. percben kihagyott közelről egy ziccert.

A 11. percben hasonlóan nagy helyzetbe találta magát Leandro egy kipattanó után, de a védő a kapu fölé bombázott. A 21. percben a felcsútiak is feltűntek a hazai kapu előtt, Knezevic lövésénél nagyot kellett védenie Dibusznak. Három perccel később már a „maszkos kapus” sem tudott segíteni, Henty lövése megpattant Otigbán, majd a kapufát is érintve a hálóban kötött ki, 0-1.

Lovrencsics Gergő és Radó harca a levegőben MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezt követően egyre feszültebbé vált a találkozó, Pintér Csaba játékvezető négy perc alatt négy sárgát osztott ki, majd Paintsilnek a piros lapot is felmutatta a 37. percben. A ghánai játékos Zsidaira csúszott rá, így megkapta a második sárgáját.

A hazai egyenlítés viszont így sem maradt el, a 39. minutumban Varga szöglete után Otigba fejjel volt eredményes, de azért tegyük hozzá, előtte Böde a nyakánál fogva rántotta le Márkvártot, kifelé szabadrúgás helyett azonban megadta a gólt Pintér (természetesen nem Attila, ő másképp döntött volna), 1-1.

Megható és látványos módon emlékeztek meg a fradisták Stadlerre – FOTÓ
A zöld-fehér drukkerek nem felejtették el a korábbi klubtulajdonost.

A második félidőre Thomas Doll megerősítette a középpályás védekezést, Varga Roland helyére Szpirovszkit küldte be. Ebben a játékrészben már nem volt annyi helyzet, mint az elsőben, mindkét csapat védelme jobban zárt.

A feszültség azonban ugyanúgy tapintható volt, nem volt könnyű dolga a játékvezetőnek, így az sem volt meglepő, hogy nem csak Paintsil mehetett idő előtt zuhanyozni. A 81. percben hihetetlen nagy butaságot követett el Henty Dibusszal szemben, így piros lapot kapott a felcsúti légiós is.

Egyenlő létszámban Böde előtt adódott egy nagy ziccer a 89. percben, de a feketeleves még csak ezután jött. Miha Blazic Lovrencsics Gergő szögletét követően remekül fejelt a bal felső sarokba a 90, percben, Böde Dániel pedig a 93. percben egy tizenhatoson belül közvetett szabadrúgást lőtte be a hattagú sorfal között a hálóba, 3-1, emlékezetes mérkőzés volt.

Olvasói sztorik