NB I

Mélyrepülésben és egyre nagyobb bajban a Loki

Hazai pályán hiába vezettek a debreceniek.

A magyar élvonal 23. fordulójában a DVSC otthonába a sereghajtó Mezőkövesd látogatott szombat késő délután. A kövesdiek zsinórban két győzelmet húztak be, míg a Loki tavasszal még veretlen a bajnokságban (két vereség és egy döntetlen a mérlegük).

NB I, 23. forduló

DVSC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-2)

Debrecen, Debreceni Nagyerdei Stadion. Játékvezető: Szőts

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K., Jovanovic (Mengolo, 68.), Tőzsér (Filip, a szünetben), Bódi – Takács (Tabakovics, 58.), Könyves. Vezetőedző: Herczeg András.

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Mlinar, Iszlai – Cseri (Szalai, 84.), Bognár, Tóth (Misák, 45.) – Koszta (Novák, 68.). Vezetőedző: Tóth László.

Gólszerzők: Könyves (16.), Szatmári (81.) illetve Koszta (36. – tizenegyesből), Bognár (41.), Farkas (55.)

Nagy esőzés közepette vágtak neki a találkozónak a felek, a gólcsend viszont negyed órányi játék után megtört. A 16. percben Bódi, Varga volt a labda útja, utóbbi játékos Könyveshez passzolt, aki ügyesen hagyta állva védőjét, majd jó tizenöt méterről kilőtte a bal felsőt, 1-0 (Videón a találat ITT).

Az első félóra végén egyenlíteni tudtak a vendégek. Ekkor Szatmári szabálytalankodott Tóth Bencével szemben, a játékvezető pedig tizenegyest ítél. Koszta Márk magabiztosan értékesítette a büntetőt: a kapus balra ment, a csatár jobbra lőtt, 1-1.

A szünet előtt a vezetést is megszerezték a kövesdiek: Barna eladott labdája után Bognár István tört kapura, a játékos pedig tizenöt méterről nem hibázott, 1-2.

A fordulás után a kövesdi gólhenger folytatódott: az 55. percben Farkas megverte védőjét, Barnát, majd jó húsz méterről lövésre szánta el magát. A labda a jobb alsóba kötött ki, 1-3.

 A folytatásban Szatmári révén szépített a Loki (2-3), de a kövesdiek zsinórban így is zsinórban harmadik bajnoki mérkőzésükön szereztek három pontot, ennek köszönhetően egészen a nyolcadik helyig kapaszkodtak a tabellán. A DVSC egyre nagyobb bajban: tavasszal továbbra is nyeretlen a Herczeg csapat, amely a negyedik helyről várja a folytatást.

címlapkép: DVSC

Olvasói sztorik