NB I

Huszti debütált, a Videoton csak szenvedett

Horváth Ferenc csapata pár percre volt az óriási bravúrtól.

NB I, 23. forduló

Videoton FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Farkas Á.

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov (Kovács I., 68.), Anel Hadzic, Pátkai (Huszti, 60.) – Lazovics – S. Scsepovics, M. Scsepovics (Varga J., 86.). Vezetőedző. Marko Nikolics.

Balmazújváros: Horváth – Póti, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda, Sigér, Haris, Maisuradze –Shindagoridze (Arabuli, 61.), Andrics (Rudolf, 74.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerző: Juhász (84.)

Az NB I 23. fordulójában a kiesőhelyen tanyázó újonc Balmazújváros a Videoton felcsúti otthonába látogatott. Az előző körben a hajdúságiak öt gólt kaptak az FTC-től, míg a Vidi a DVTK-t verte (4-1), ilyen előjelekkel vágtak tehát neki a feleknek az összecsapásnak.

Az első percekben a fehérvári gárda vette kezébe az irányítást, a Balmaz visszahúzódott, így nem volt könnyű dolga a hazaiaknak. A Videoton a legnagyobb ziccerét a szünet előtti utolsó percekben hagyta ki.  A 45. percben Horváth kapus kezéből kicsúszott a labda, ami Hadzicról visszapattant M. Scsepovics elé, aki másfél-két méterről lőtt, ám a gólvonalon álló vendégek blokkoltak… A szünetben így gól nélküli döntetlenre álltak a felek.

A szünet a meddő Vidi-fölény gólban nem mutatkozott meg, az első óra végén mégis tapsolhattak a fehérvári drukkerek:

Huszti Szabolcs – Pátkai Mátét váltva – bemutatkozott új csapata színeiben, a rutinos játékos 4679 nap után lépett újra pályára az NB I-ben. A debütáns a 74. percben rögvest sárga lapot is kapott Sigér lekönyökléséért. 

A hajrában Rudolf Gergely beállásával a balmazújvárosi támadógépezet éledezett, gólt mégis a Videoton talált: Lazovics szabadrúgásáról nagyon lemaradt Horváth kapus, Juhász Roland fejese így a hálóban kötött ki, 1-0. A találatnak köszönhetően – ha kínkeservesen is – a Videoton harmadik tavaszi tétmérkőzését is behúzta, a Balmaz viszont visszacsúszott az utolsó helyre.

Nehezen nyert a Videoton. Fotó: vidi.hu

címlakép: vidi.hu

Olvasói sztorik