NB I

Drámai Honvéd-győzelem után szakadék szélén a Haladás

Supka Attila csapata szerezte meg a vezetést, de a második félidőre elfogyott a tudomány.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Budapest Honvéd FC – Szombathelyi SWIETELSKY-Haladás  2-1 (1-0)

Budapest, Bozsik-stadion, 1200 néző, játékvezető: Iványi

Honvéd: Gróf – Heffler, Baráth, Bobál, Kukoc – Ikenne-King (Holender 65.), Nagy G. (Danilo 79.), Gazdag, Banó-Szabó – Eppel, Lanzafame.

Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Pinte (Mészáros 55.), Jagodics – Németh Márió, Rácz, Halmosi (Németh 61.) – Rabusic.

Gólszerző: Bobál (42.), Danilo (93.) ill. Jagodics (61.)

Kiállítva: Halmosi (71.)

Az ötödik percben Honvéd helyzettel kezdődött a találkozó. Bánó-Szabó lövését Király védte lábbal.

A rendkívül mély talajon lejátszott találkozó második helyzetére a 33. percig kellett várni. Ekkor a szombathelyi Rabusic lövését Gróf védte bravúrral. A vasiak légiósa nagyon belelendült, két perccel később ismét ő került helyzetbe. Közelről leadott lövése éppen csak mellé ment.

A 43. percben aztán megszerezte a vezetést a Honvéd. Egy beívelést követően Bobál fejjel volt eredményes.

A második félidőt a szombathelyiek kezdték jobban. A 61. percben gólt is szereztek. Németh Márió szabadrúgását Jagodics a kapunak háttal állva, Baráth szorításából a hosszú, bal sarokba fejelt.

A 71. percben egyenlíthetett volna a Honvéd. Eppel fejesét hihetetlen bravúrral védte Király Gábor. Öt perccel később viszont már ismét a Haladás rúghatott volna gólt, de Németh Márió szabadrúgása a kapufán csattant. Az esetet követően Iványi játékvezető, második sárgával, kiállította a kispadon tomboló Halmosi Pétert.

És, amikor már senki nem számított rá, a 92. percben a Honvéd megszerezte a győztes gólt. Bánós-Szabó beadását Danilo lőtte Király kapujába.

Címlapfotó: Budapest Honvéd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik