NB I

Ilyen gyenge büntetőt még magyar pályán is ritkán látni – VIDEÓ

Nem bírt a Honvéd a Debrecennel a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

A Budapest Honvéd a Debreceni VSC-t fogadta szerda délután a Magyar Kupa-negyeddöntő első fordulójában.

Hazai oldalon Supka Attila vezetőedző a Horváth – Baráth, Lovric, Bobál – King, Heffler, Gazdag, Nagy G., Kukoc – Eppel, Lanzafame tizenegynek szavazott bizalmat, míg a debrecenieknél a Kosicky – Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna Sz. – Bereczki, Jovanovic, Filip, Csősz, Nagy K. – Tabakovics összeállítást jelölte ki Herczeg András.

Jobban kezdett a Honvéd, alig negyed óra elteltével már öt szögletnél járt. A 20. minutumban aztán tizenegyest is lőhetett: Lanzafame harcolta ki a büntetőt, a végrehajtás azonban Eppelre maradt, aki mellé lőtte a labdát. Az előző idény gólkirálya öt perccel később ugyan gólt szerzett, de azt les címén nem adta meg a játékvezető. Lanzafame ismét eltűnt a tizenhatoson belül, színészkedésért viszont most őt büntette a bíró. Nem tudta gólra váltani lehetőségeit a Honvéd: 0-0 lett az első félidő.

Eppel kihagyott tizenegyese

Kihagyott kispesti tizenegyes

Ritkán látni olyan rosszul elvégzett büntetőt, mint amit Eppel Márton, a Honvéd gólkirálya hagyott ki a Debrecen elleni kupameccsen.

Közzétette: M4Sport – 2018. március 14.

Megrázta magát a Debrecen a második félidőre, többször is eljutott a Honvéd-kapu előterébe, de nagyon komoly lehetőséget nem tudott kialakítani. A Honvéd is próbálkozott, volt, hogy percekre kapujához szögezte riválisát, de a kapusoknak így sem akadt sokkal több dolga.

A hajrára visszaesett az iram, egy-egy beadás okozott gondot. Egy ilyen után Baráth mentett nagyot: a szépen kijátszott debreceni akció végén az üres hosszú sarok előtt csúsztatott szögletre, megelőzve a mögötte érkező debreceni támadót. Horváthnak kellett még védenie a lefújás előtt nem sokkal: nem esett gól, 0-0-ról folytatódik a párharc április 4-én, Debrecenben.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik