NB I

A Videoton ott lohol a Fradi nyakán – VIDEÓ

Lazovics duplázott, könnyedén verte a DVTK-t a fehérvári csapat.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Videoton FC – Diósgyőri VTK 4-1 (2-0)
Pancho Aréna, 2107 néző. Játékvezető: Erdős
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Hadzic, Pátkai, Nikolov – Lazovics (Kovács I., 80.) – Stefan, Scsepovics (Vinícius, 89.). Vezetőedző: Marko Nikolics
DVTK: Antal – Nagy T., Karan (Ioannidis, a szünetben), Tamás – Vela (Tóth B., 38.), Hasani, Busai (Szarka, a szünetben), Óvári, Shestakov – Ugrai, Bacsa. Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Lazovics (21., 26.), Stefan Scsepovics (58.), Nego (90.) illetve Óvári (78.)

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának zárómeccsén az éllovas Ferencvárost üldöző Videoton az ötödik DVTK együttesét látta vendégül a Pancho Arénában.
A miskolciak kapusának, Antal Botondnak már az első negyedórában több dolga akadt, mint kollégájának a másik oldalon. A 21. percben megszerezte a vezetést a fehérvári csapat: Marko Scsepovics középre adása testvérének nem volt jó, de Lazovics jó ütemben érkezett, és nem hibázott ziccerben. (1-0)

Nem kellett sokat várni a második Vidi gólra, öt perccel később szerencsés körülmények között, de Lazovics duplázott. Meg kell említeni a labdát szerző Loic Negót is, akinek elévülhetetlen szerepe volt a találatban. (2-0)

Az első félidő utolsó percében veszélyeztetett a Diósgyőr is, Ugrai azonban 22 méterről mellé tüzelt. A második játékrész elején óriási Vidi-helyzet maradt ki: Pátkai tökéletes indítása után Lazovics mesterhármast szerezhetett volna, de Antalba lőtte a játékszert. Az 58. percben aztán megszületett a harmadik fehérvári találat: Lazovics szerzett labdát majd indította Marko Scsepovicsot, aki aztán testvérének, Stefannak tálalt a kapu elé. (3-0)

Negyedórával a vége előtt büntetőhöz jutott a Diósgyőr, Ioannidis azonban Kovácsikba lőtte a tizenegyest. Hiába a kihagyott büntető, a 78. percben szépített a DVTK: Óvári közelről pofozta a labdát a hálóba. (3-1)

A hosszabbításban Nikoliv tökéletes passza után Nego is betalált, így a Vidi 4-1-re nyert és üldözi tovább a Ferencvárost.

Az első félidőben Stopira okozott kellemetlen sérülést Juhász Rolandnak, aki vérző fejjel szorult ápolásra. Íme!

Olvasói sztorik