NB I

Böde kihagyott büntetője is belefért a Fradi-gálába – VIDEÓ

Az éllovas nem adott sok esélyt az újoncnak.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Ferencvárosi TC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Bognár T.
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 28.), Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Gorriaran – Varga R. (Nagy D., 58.), Amadou, Paintsil (Georgijevic, 77.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

Balmaz: Horváth L. – Habovda, Póti, Tamás, Uzoma – Vajda (Rudolf, 65.), Sigér, Haris, Shindagoridze – Andric (Kamarás, 82.), Maisuradze (Rus, 74.).
Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Paintsil (13.), Varga R. (45.+2. – büntetőből), Böde (55., 64., 93.)

Az NB I hétvégi, 22. fordulójában az éllovas Ferencvároshoz az újonc Balmazújváros látogatott. Az előző körben a zöld-fehérek 2-1-es vereséget szenvedtek a DVTK-től, míg a Balmaz ikszelt a Pakssal, ilyen előjelekkel vágtak tehát neki a csapatok az összecsapásnak.

A Fradi – csakúgy, mint a DVTK ellen – ezúttal is nagyon hamar, már a 13. percben megszerezte a vezetést. Ekkor Gorriaran lövése vágódott le Paintsil elé, aki senkitől sem zavartatva, jó tíz méterről kilőtte a bal alsót, 1-0. (Videón a találat ITT.)

Fél órányi játék után a zöld-fehérek kényszerű cserét eszközöltek, hiszen Botka Endre egy ütközés során megsérült, helyére Lovencsics Gergő érkezett.

A szünet előtt növelni tudta előnyét a hazai együttes: Póti lerántása után Böde az utolsó pillanatokban harcolt ki büntetőt, melyet Varga Roland higgadtan értékesített, 2-0. A félidőben két góllal vezetett a Ferencváros.

A fordulás után hamar megérkezett a harmadik Fradi-gól. Az 55. percben Lovrencsics beadása Böde Dánielhez került, aki védője mellől, jó öt méterről a kapuba fejelte a labdát, 3-0.

A 60. percben a csereként beállt Nagy Dominik harcolt ki büntetőt, de Böde tizenegyesét védte Horváth kapus. Négy perccel később a Fradi-csatár Paintsil passza után már nem hibázott, így már duplánál járt, érett a kiütés, 4-0.

A hajrában újabb Böde-gólnak tapsolhatott a ferencvárosi publikum, a támadó a 93. percben mesterhármassal állította be az 5-0-s végeredményt. A Doll-csapat magabiztos győzelmének köszönhetően maradt a tabella élén, a Balmaz visszacsúszott a kieső pozícióba.

Varga Roland, 2-0

Paintsil (balra) jegyezte az első Fradi-gólt Fotó: fradi.hu
Olvasói sztorik