NB I

Győzelmével is utolsó maradt a Mezőkövesd

A Haladásnak nem megy idegenben.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Mezőkövesd-Zsóry FC – Swietelsky Haladás 2-1 (0-0)
Mezőkövesd, 2100 néző. Játékvezető: Erdős
Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Iszlai, Mlinar – Tóth B. (Szalai, 82.), Bognár, Cseri – Koszta (Novák, 90.)Vezetőedző: Kuttor Attila
Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics, Kovács (Németh Márió, 86.) – Mészáros, Rácz (Kiss T., 80.), Halmosi (Jancsó, 65.) – Ramos. Vezetőedző: Michael Hipp
Gólszerzők: Cseri (58.), Koszta (78.), illetve Wils (75.)

A sereghajtó Mezőkövesd fontos meccsen fogadta a kiesés ellen küzdő Haladást az OTP Bank Liga 22. játéknapján. Az első tíz percben mezőnyben gyűrték egymást a felek, de ez igaz volt az első játékrész első felére is, amikor is a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első nagyobb helyzetre a 32. percig kellett várni: Bognár szép szóló után 12 méterről lőtt, Király közbeavatkozására volt szüksége a Haladásnak.

A második játékrész első perceiben hatalmas szombathelyi lehetőség maradt ki: Kovács szerzett labdát a Mezőkövesd tizenhatosának előterében, majd a Ramosszal történő kényszerítő után ordító ziccerben Dombó bravúrral védeni tudott. Az 58. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Tóth Bence sarokkal Vadnaihoz passzolt a bal oldalon, akinek alapvonali beadását az érkező Cseri 10 méterről a hosszú sarokba lőtte. (1-0)

A gól után átvette az irányítást a Haladás, de igazi gólhelyzetig nem jutottak a szombathelyiek. Egészen a 75. percig, amikor szöglet urán egalizált a Hali. Kovács beadását Jagodics csúsztatta meg, majd Wils bevetődve bólintott a kapuba. (1-1)

Sokáig azonban nem örülhettek a vasiak, ugyanis három perccel később visszavette a vezetést a Zsóry: Bognár távoli lövését még bravúrral védte Király, ám a kipattanót Farkas Koszta elé tálalta, aki kilenc méterről a kapu közepébe helyezett. (2-1)

A 88. percben közel volt az újabb egyenlítéshez a Hipp-legénység, ám Ramos tízméteres lövését Dombó hárította. Győzelmével a Mezőkövesd beérte a Halit és a Balmazújvárost is, ám maradt a tabella utolsó helyén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik