NB I

Hajrágóllal nyert az Újpest a Nagyerdőben

A DVSC erejéből futotta az egyenlítésre, de a 90. percben Tishler döntött.

OTP Bank Liga, 22. forduló

DVSC – Újpest FC 1-2 (0-0)
Debreceni Nagyerdei Stadion, 2701 néző. Játékvezető: Iványi
DVSC: Nagy – Bényei, Mészáros, Kinyik, Ferenczi (Barna, 68.) – Varga K., Bódi, Tőzsér, Sós (Csősz, 85.) – Takács (Tabakovic, 78.), Könyves. Vezetőedző: Herczeg András
Újpest: Pajovic – Pauljevics, Litausztki, Bojovic, Burekovic – Nwobodo, Onovo, Diallo – Nagy (Sankovic, 84.), Novothny (Tischler, 77.), Zsótér (Simon K., a szünetben). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Könyves (76.), illetve Novothny (58.), Tischler (90.)

A DVSC az Újpestet fogadta az OTP Bank Liga 22. fordulójának nyitómeccsén. Hatalmas kimaradt debreceni ziccerrel indult a találkozó, majd a 10. percben Diallo csak centikkel lőtt fölé. Az első negyedóra végén a Debrecen is próbálkozott, ám Takács és Sós lövését is magabiztosan fogta Pajovic. A 20. percben Zsótér került helyzetbe, közeli fejese azonban a kapu mellé ment. Az első félidő második felében már nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, így 0-0-s eredménnyel fordultak a csapatok.

Az 58. percben aztán megszerezte a vezetést az Újpest: Nagy Dániel átadását Novothny Soma igazítás nélkül a rövid alsóba bombázta 15 méterről. A lila-fehérek csatára szezonbeli 13. gólját lőtte, amivel beérte Varga Rolandot a góllövő listán. (0-1)

Három perccel később közel volt a gyors egyenlítéshez a DVSC, Ferenczi lövése centikkel kerülte csak el a kaput. Lüktető lett az összecsapás, a másik oldalon Obinna próbálkozásánál már Nagynak kellett védenie.

A 76. percben Novothny majdnem eldöntötte a három pont sorsát, szöglet után a felső kapufát találta el fejjel, majd szinte az ellentámadásból egalizált a Loki: Burekovic és Pajovic kapus szerencsétlenkedése után Könyves elé pattant a labda, és csak az üres kapuba kellett passzolnia. (1-1)

Sokáig úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz a vége, ám a csereként beálló Tischler másképp gondolta: Pauljevics beadását akrobatikus mozdulattal lőtte a hálóba a 90. percben, ami a győztes gólt jelentette. Az Újpest így utolérte a tabellán vendéglátóját. (1-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik