NB I

Vasas: az NB II-ben megcsappanna a játékosok pénze

Vancsa Miklós ügyvezető szerint aki nem férfi a pályán, az ne vegyen fel többet Vasas-mezt.

Borzalmas formában zárta az őszt és kezdte a tavaszt a Vasas együttese, amely elveszítette legutóbbi öt mérkőzését az OTP Bank Ligában, így már a kiesést jelentő tizenegyedik helyre csúszott vissza. Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezetője a klubhonlapnaknyilatkozott a csapat jelenlegi helyzetéről.

– Még tizenkét mérkőzés van hátra a bajnokságból, ebből hét hazai, azt gondolom, hogy korai lenne feladni a bennmaradás esélyét. Remélem, a fiúk is így gondolják, szinte mindenki lenyilatkozta labdarúgóink közül, hogy az élvonalban a helyünk. Ezt már hallottuk, lehet bizonyítani – mondta Vancsa Miklós a Vasas Angyalföld facebook fórum beszélgetésén. – Ugyanezek a fiúk korábban sok örömet szereztek nekünk, higgyünk bennük. Igen, sajnos sok a sérült, mondhatnám, hogy pechszéria és csak remélni tudom, hogy nem mélyebb okai vannak. A keret nem túl bő, de elegendő. A “büntetésükről” mindegyikük szerződése rendelkezik. A kiutat abban látom, hogy minden srácunk legyen férfi a pályán, ha pedig nem, akkor ne vegyen fel többé Vasas-mezt.

A motivációs eszközökről

– Ha az nem elegendő motiváció a játékosaink számára, hogy az NB II-ben igencsak megcsappan a pénzük – nemcsak a prémiumra gondolok – akkor itt már a „piócás ember” sem segít. A viccet félretéve, az NB II-ben a szerződésük szerint a fizetésük és egyéb jövedelmeik jócskán lecsökkennének. Minden játékosunk szerződése rendelkezik olyan kitétellel, amiket érvényesíteni fogunk, ha kell, de ezekről nem beszélhetek, mert köt a titoktartás. Legyen elegendő annyi és higgye el mindenki: nem járnának jól a játékosaink, ha kiesnénk.

Legutóbb a Haladástól kapott ki a Vasas Fotó: Vágvölgyi Bálint

A szerződéshosszabbításokról

– A fiataloknak nem jár le nyáron a szerződésük. Akikkel elégedettek leszünk, azokkal hosszabbítunk idejében, akikkel nem, azokat nem fogjuk siratni. Aki számít, azokkal beszéltem már erről. A külföldi focistáinknak elmondtam, hogy saját maguk tehetnek arról, hogy meghosszabbítsuk a szerződésüket, hiszen NB II-ben nem játszhat légiós. Nem szeretnénk kiesni, ami tőlem telik meg fogom tenni, szépen, vagy csúnyán, az eszköz nem érdekel, meg az sem, hogy ki fog ezért szeretni vagy sem. Hogy mit lehetne még tenni ebben a helyzetben? A versenyhelyzet megteremtése érdekében egy-egy esetben a kispadra ültetés – esetleg oda sem – jótékony pedagógiai eszközként szokott hatni.

Összefogással sikerülhet a bennmaradás

– A szurkolóinknak azt üzenem: a csapatnak most szüksége van rájuk, tegyenek félre minden sérelmet és én ígérem, hogy számon fogom kérni a játékosokon az akaratot. Sajnos, meg sem közelítjük a tavalyi teljesítményünket, de még annak a töredékét sem. Ki kell és ki lehet vezetni játékosainkat ebből a gödörből, ez most a legfontosabb feladatunk. Higgye el mindenki, hogy a vezetés a maga módján mindent megtesz. Látjuk a bajokat, de erőt ad nekem, és remélem a srácoknak is, hogy az igazi szurkolók tántoríthatatlanul mellettünk állnak. Nem adhatjuk fel! A szurkolók sem, mi sem, de legfőképpen a játékosok nem. Fogjunk össze most is, hiszen más esélyünk úgysincs.

A bajnokság eredményességébe “beleszól” a stadionépítés, de ki tehet róla? Michael Oenning, Markovits elnök úr, vagy én? Lehet, hogy tavaly bajnokok vagyunk, ha a Fáyban maradhatunk. Lehet, hogy az idén még drágább árat fizetünk ezért, és még jövőre sem tudjuk milyen eredményességet befolyásoló ártalmai lesznek az építkezésnek. De ezt egyszer be kellett vállalni, és el kellett kezdeni. Én örülök annak, hogy lesz egy gyönyörű új Illovszky-stadionunk. Ezek a hátráltató tényezők nem lehetnek kifogások egyetlen Vasas-mezt magára húzó játékosnak sem, hogy mindent megtegyen a pályán a csapatért.

A csapatösszeállításért a vezetőedző felel

– Soha semmilyen érdek nem befolyásolja, hogy valaki játszik, vagy nem a Vasasban, csak a játéktudás, a forma. A csapatösszeállítását pedig a mindenkori vezetőedző dönti el, ebbe soha semmikor nem szóltunk bele, és ezután sem fogunk. A felelősség az edzőé, neki kell dönteni. És még egy fontos dolog. Hiányolják egy gólerős középcsatár leigazolását. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy veszélyes góllövő játékosaink akkor lesznek, ha a szélekről érkeznek a beadások. Per pillanat gólhelyzetünk sem nagyon van, így azt gondolom, hogy jelen helyzetünkben szinte mindegy, hogy ki a center.

A sérültekről

– Murka olykor már beáll a játszani, de semmiképpen sem kapkodnánk el vele kapcsolatban a visszatérést. Gaál tudtommal lassan beáll a többiek közé, de azt ne várja senki sem, hogy a hétvégén már játsszon is. Kleisz térde még nincs rendben, ezért operáció vár rá. Remili Szombathelyen szerzett sérülése rendbejött. Csiki Norbi bal térdét MRI-n megnézték, úgy tudom nincs komoly baj. Vogyicska Bálint combhúzódása is hamarosan rendben lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik