NB I

Doll szerint elbújtak a Fradi-játékosok, Bódog a Videotont is megverné

Edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Haladás–Vasas 3-0

Michal Hipp, Haladás: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Az egész heti felkészülésünket nehezítette az időjárás, sérülések, kérdőjelek voltak a keretben, az utolsó pillanatban tudtuk csak összerakni a kezdőcsapatot. Láttuk, hogy a Vasas a Videoton ellen jól játszott, ennek ellenére úgy készültünk, hogy eredményesek leszünk. Rúgtunk három gólt, voltak kihagyott helyzeteink is, megérdemelten nyertünk. A háromgólos vereég a Vasas szemszögéből nézve erős, de ilyen a foci, gólokra játsszák.

Michael Oenning, Vasas: – Nagyon csalódott vagyok, főleg a játékunk miatt. Azért sem számítottam erre, mert a hétközi edzésmunka alatt úgy tűnt, a játékosok tudják, milyen fontos meccs vár rájuk. Látni lehetett, hogy nyerni akarnak, de ebből semmit nem láttam viszont a pályán. Már a meccs elejétől fogva beszorított minket a Haladás, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Amikor sikerült picit kezdeményeznünk, egy védelmi hibából gólt kaptunk, amiből már nem tudtunk talpra állni. Próbáltam a félidőben módosítani a játékunkon, hogy a folyatásban más szerkezetben játsszunk és egyenlítsünk. A második játékrész elején azonnal gólt kaptunk, ami lezárta a meccset. Akkor kezdtünk el futballozni, amikor már háromgólos hátrányban voltunk. Fekete nap ez a Vasas számára, de ez is mutatja, hogy mekkora gond, ha nem áll rendelkezésre a teljes keret. Össze kell szedni a darabjainkat, kielemezni, hogy mi történt, és úgy készülni a Honvéd ellen, hogy egy másik Vasast lássanak majd a szurkolók a pályán.

Forrás: vasasfc.hu


Diósgyőr–Ferencváros 2-1

Bódog Tamás, DVTK: – Nehéz mérkőzésen úgy gondolom, megérdemelt három pontot szereztünk. Egy parádés FTC-vel találkoztunk, akik nem véltelenül állnak az első helyen, jó csapat jó játékosokkal, jó edzővel. Fontos volt, hogy ne kerüljünk negatív spirálba, ami lefelé húz. Úgy gondolom, mindenki elégedett lehet. Amit gyakoroltunk, azt visszaadták a játékosok, a hozzáállásuk szenzációs volt. Hét közben kupameccset játszottunk, ezért nem is készültünk olyan sokat az FTC-ből, csak azt kellett hozniuk, amit tudnak. Azt emeltük ki, hogy amiért kihajtották magukat másfél hónapon keresztül, azt ne engedjék, hogy egy hét alatt tönkremenjen, hiszen egy-két vereség nagyon könnyen tönkreteheti a télen becsülettel elvégzett munkát. Szerencsétlen szituáció után kaptuk a gólt – talán akkor ért el először az FTC a kapunkig –, de felálltunk, nem vetette vissza a csapatot. Ma bátran játszottunk, nem butítottuk le a játékunk, nem elrugdostuk, hanem megpróbáltuk megjátszani a labdát. Ez első hatvan-hatvanöt-hetven perc rendben volt, utána pedig… a Fradi minőséget képvisel. De igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, annak ellenére, hogy mezőnyfölényben játszottak. A szünetben annyit kellett mondanom, hogy amit eddig csináltak, az jó. Semmilyen extrát nem kértem, csak azt, hogy folytassák, amit eddig csináltak. Egy aránylag jó félidő után hittek magukban, hittek egymásban, ennyi elég volt. A mai mérkőzés erőt ad, erőt kell, hogy adjon, mert láthatták, hogy az éllovas ellen mire képesek. Mindent elkövetünk, hogy ne nyúljunk bele a bajnoki cím sorsába, ezért a jövő héten kénytelenek leszünk a Videotont is megverni.

Doll érthetően nem volt elégedett Fotó: fradi.hu

Thomas Doll, FTC: – Gratulálok a Diósgyőrnek a megérdemelt győzelméhez. Nagyon csalódott vagyok a mai teljesítményünk miatt, mivel novemberben a Haladás ellen már volt hasonló. Ha nem megyünk bele a párharcokba, nincs meg a megfelelő hozzáállás, akkor Magyarországon is nehéz mérkőzést nyerni. Leginkább azért vagyok csalódott, mert szeretnék fejlődést látni azokon a mérkőzéseken, amikor az ellenfél agresszívan lép fel, ahogy az a nemzetközi mérkőzéseken is jellemző. Sokan elbújtak, a tizenhatos környékén ezen a talajon nem harcoltunk ki egyetlen szabadrúgást sem. A Partizani, Zeljeznicar ellen is hasonló volt a helyzet, és ez újra meg újra megismétlődik. Már beszéltem a csapattal, ez egyszerűen kevés, amit néhányan nyújtottak, különösen, ami a párharcokat illeti. Tíz perc után vezettünk, mégis kiadtuk a kezünkből a mérkőzést. Egyetlen játékos sem tudott nyugalmat vinni a játékba. Nehéz volt a talaj, kemény volt a talaj, a felső réteg viszont csúszott. Hektikus mérkőzés volt, sok hosszú labdát láttunk, a véletlenre bíztunk dolgokat. Nem lepett meg a Diósgyőr második félidei játéka, de ilyenkor kellene egy olyan játékos a pályán, aki jól kombinál, segíti a jó támadásépítést. Sok volt a futás, a lökdösődés, de nem voltak szépen felépített támadások. Az első félidőben tizenegy szöglet volt ellenünk, öt-hat oldalsó szabadrúgás. Mi a helyzetünket kihasználtuk, de nem voltunk igazán mérkőzésben. És most így utazhatunk haza három órát. Nagyon sok dolgunk van még, és ha a bajnokságról beszélünk, abba rengeteget kell befektetni, és ma semmit sem fektettünk bele. Természetesen felkészítjük a játékosainkat, ismerjük az ellenfeleinket. De ha egyik vagy másik játékos úgy dönt, hogy nem megy el a fájdalomküszöbig, arra a játékosra nehéz hatni. Az alapos felkészítés megvolt, de jelen kell lenni a pályán is. Nagyszerű támogatást kaptunk, sok szurkoló jött Budapestről, plusz erőt kellett volna, hogy felszabadítson, hogy az ő hazaútjukat boldoggá tegyük, ez azonban nem sikerült. De fel fogunk állni!

Forrás: dvtk.eu, fradi.hu


Balmazújváros–Paks 0-0

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – Nem volt igazán jó mérkőzés, hiányoztak belőle a helyzetek és a lehetőségek. Mindkét csapat a biztonságra törekedett, ez meg is látszott a játék képén. Teljesen igazságos a döntetlen. (M4 Sport)

Csertői Aurél, Paks: – Brusztos, hajtós mérkőzésen vagyunk túl, ahol a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, inkább mezőnyben folyt a játék. Ez a döntetlen igazából egyik csapatnak sem a legjobb eredmény, de talán nekünk mégis csak jobb, hiszen idegenben voltunk. Ugyanakkor ennek az egy pontnak akkor lehet jelentősége, ha az otthoni meccseinket hozni tudjuk. Két meccsből nagy következtetéseket nem feltétlen szabad levonni, de a tavaszi négy pont azért nem olyan rossz kezdet.

Forrás: paksifc.hu


Puskás–Debrecen 0-0

Pintér Attila, Puskás: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Míg a Debrecen több játékost tudott pihentetni a hétközi kupameccsen, mi teljes csapattal játszottunk hét közben. Meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést. Százhúsz perc volt a játékosokban az előző mérkőzés miatt. Erőben bírtuk, fejben nem voltunk ott. Gratulálok a Debrecennek, meg kell tanulnunk újra győzni.

Herczeg András, DVSC: – Mindkét csapat fegyelmezetten játszott. Labdabirtoklásban jobb volt a hazai együttes, a Debrecennek voltak inkább helyzetei. Igazságos a döntetlen. A második félidőben lehetett volna több lehetőségünk, ha nem kapkodunk, és pontosabban jászunk, eredményesen befejezhettük volna őket. Az előző mérkőzéshez képest léptünk előre.

Forrás: haon.hu


Újpest–Mezőkövesd 2-3

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Úgy gondolom, a legnagyobb problémát az okozta, hogy a találkozó előtt mindenki a győzelemről, az elkönyvelt három pontról beszélt, ami már a dobogó legalsó fokát jelenthette volna. Nem harcoltunk, nem futottunk, nem ültek a második passzaink, így több teret adtunk a mezőkövesdieknek, akik éltek is a lehetőséggel, és jobban akartak nyerni ezen a meccsen, mint mi. A lőtt gólok után leálltunk, és elkezdtünk hátrafelé adogatni, nem zártuk rendesen a réseket, a játékunk pedig lelassult.

Tóth László, Mezőkövesd: – Történelmi sikert aratott a Mezőkövesd, ugyanis a klub még sohasem győzte le eddig az Újpestet. Az Újpest korai gólja sem zavarta meg a csapatot, okosan, higgadtan, stílusosan játszva a hazaiak fölé kerekedtünk. Jó úton haladunk, látszik, hogy rengeteg munka van ebben társaságban. A következő héten fontos feladat vár ránk, hatpontos meccset játszunk majd a Haladás ellen, de én nem féltem a csapatot, biztos vagyok benne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást!

Forrás: ujpestfc.hu, mezokovesdzsory.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik