NB I

Meglepte az Újpestet a sereghajtó

A Mezőkövesd idegenben gyűjtött be három nagyon fontos bajnoki pontot.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-1)
Szusza-stadion, 1546 néző. Játékvezető: Vad II.
Újpest: Pajovic – Litauszki, Pávkovics, Pauljevics, Burekovics – Simon K., Nagy D., Obinna, Onovo (Szankovics, 84.) – Zsótér (Balázs B., 84.), Novothny (Tischer, 68.) . Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Mlinar, Iszlai – Cseri (Lázár P., 85.), Bognár, Tóth B. (Misák, 65.) – Novák (Koszta, 66.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerzők: Novothny (tizenegyesből, 4.), Nagy D. (56.), illetve Mlinar (41.), Koszta (70., 79. – a másodikat tizenegyesből)

Újpestre látogatott a kiesés ellen harcoló Mezőkövesd az élvonal 21. fordulójában.

A vendégek hamar hátrányba kerültek: Novothny tűnt el a tizenhatoson belül egy szöglet után, amiért tizenegyes járt az Újpestnek. A sértett nem hibázott: belőtte a büntetőt (1-0). A következő percekben aztán házi gólkirálya nélkül harcolt az Újpest, Novothnyt ugyanis ápolni kellett, majd a pályára visszatérve kis híján megduplázta az előnyt – fejese nem sokkal ment mellé.

Körbelőtte a hazai kaput a Mezőkövesd: mellé, fölé szálltak a kísérletek. Az Újpest viszont kaput talált: egy kipattanót Litauszki lőtt a jól helyezkedő kapusba, majd Simon közeli kísérletét is védte Dombó. Egészen az első félidő hajrájáig tartotta előnyét az Újpest, a 41. percben viszont Mlinar egyenlített (1-1) – döntetlennel mentek pihenőre a felek.

Novothny góljával még az Újpest szerzett vezetést Fotó: ujpestfc.hu

A második félidő eleje is az Újpestnek sikerült jobban: az 56. percben Nagy Dániel volt eredményes fejjel – Obinna beadását váltotta gólra (2-1). Erre aztán alig negyed óra múlva ismét volt válasza a Mezőkövesdnek: Koszta is betalált, 2-2-re módosítva az állást.

A hajrában aztán jött a meglepetés: tizenegyest harcolt ki a Mezőkövesd, melyet Koszta Márk be is lőtt: a 79. percben már a vendégeknél volt az előny (2-3). Remek hajrát produkált a sereghajtó, és végül 3-2-re nyerni tudott az Újpest otthonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik