NB I

Összeomlás: három perc alatt két gólt kapott a Fradi – VIDEÓ

Böde találatával még vezetett az éllovas, végül mégis a DVTK örülhetett.

OTP Bank Liga, 21. forduló

DVTK – Ferencvárosi TC 2-1 (0-1)
Debrecen, Debreceni Nagyerdei Stadion. 3652 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Brkovics – Vela, Hasani (Tóth B., 80.), Kocsis, Óvári, Sesztakov – Ugrai (Karan, 87.), Bacsa (Ioannidis, 72.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás
FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso (Moutari, 63.) – Leandro (Georgijevic, 78.), Gorriaran – Lovrencsics G., Szpirovski (Nagy D., 63.), Paintsil – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Brkovics (56.), Hasani (59.), illetve Böde (9.)

Az élvonal 21. játéknapján az éllovas Ferencváros idegenben lépett pályára a DVTK vendégeként. A zöld-fehérek legutóbb – az első tavaszi fordulóban – 5-2-es győzelemmel kezdtek a címvédő Honvéd ellen, míg a diósgyőriek 2-1-es vereséget szenvedtek Pakson.

A vendégek nagyon hamar megszerezték a vezetést, Böde Dániel már a kilencedik percben megtörte a gólcsendet. Szpirovski és Paintsil remekül játszott össze, az akció végén az ürese álló gólszerzőnek már nem volt nehéz dolga, 1-0.

A hamar bekapott gól után aktivizálódott a diósgyőri támadószekció, de Dibusz Dénes résen volt Ugrai, Hasani és Óvári veszélyes próbálkozásánál is. A szünetben a Ferencvárosnál volt az előny.

Böde, 0-1

A fordulás után egyenlíteni tudott a Diósgyőr. Az 56. percben Ugrai szöglete után Brkovics csúsztatott Dibusz kapujába, 1-1.
Pár perccel később már az előny is a hazaiaknál volt, hiszen Vela passza után Hasani nyolc méterről volt eredményes, 2-1.

Hátrányban a Ferencváros előbb Böde, Lovrencsics majd Paintsil is révén egyenlíthetett volna, ám mindhárom lehetőség kimaradt.
Így a DVTK hátrányból fordított és nyert 2-1-re az éllovas ellen.

Brkovics, 1-1

Hasani, 2-1

Olvasói sztorik