NB I

Az újoncnál játszik, de örök fradista az NB I legjobb fiatalja

Az utánpótlás-válogatott Haris Attila alapemberben Balmazújvárosban.

Az őszi szezonban a Balmazújvárost erősítő Haris Attila töltötte a legtöbb időt a pályán az 1997 után született labdarúgók közül, sőt, a ferencvárosi nevelésű középpályás kilencven percet teljesített az első tavaszi fordulóban is. A korosztályos válogatott futballista célja, hogy idővel ismét a zöld-fehérek kötelékébe tartozzon.

Ősszel 1339 percet, illetve két gólt jegyezhettünk fel Haris Attila neve mellé. A Balmazújváros 21 esztendős futballistájára a szezonkezdet óta alapemberként számít az együttes vezetőedzője, Horváth Ferenc, a fiatal középpályás pedig rászolgál a bizalomra. Így nem csoda, hogy az 1997 után született labdarúgók közül ő viszi a prímet az élvonalban, már ami a játékidőt illeti. De a gólokat tekintve is csak a szombathelyi, 17 éves Kiss Tamás előzi meg – írja az utanpotlassport.hu

Haris Attila az NB I legjobban foglalkoztatott fiatalja Fotó: haon.hu

A Szolnok mellett fekvő Szajolon nevelkedett Haris tizenegy esztendős korában került a Ferencváros akadémiájára, és folyamatosan vette a lépcsőfokokat. Bekerült az utánpótlás-válogatottakba, csapatkapitány volt a zöld-fehérek U19-es együttesében. A várt pillanat, vagyis az NB I-es debütálás 2015-ben érkezett el, de azon az egy mérkőzésen túl nem kapott több szerepet az élvonalban.

Kézenfekvő volt a váltás, egyrészt a válogatottság, másrészt a folyamatos játéklehetőség okán. A középpályást a soroksári kölcsönjáték után a frissen feljutott Balmazújváros szerződtette. Bizton állíthatjuk: átugrotta a másodosztály és az élvonal közötti szakadékot, és fontos szerepet harcolt ki magának Horváth Ferenc együttesében.

Jó teljesítménye következtében az U21-es válogatottba is meghívta Michael Boris, akinek a bizalmát Ciprus ellen góllal hálálta meg Haris. A Ferencvárostól érzelemdús levélben búcsúzott az ifjú labdarúgó, aki igyekszik bizonyítani, hogy a játéktudása alapján lehet még helye a fővárosi együttes keretében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik