NB I

Rudolfék a Magyar Kupán keresztül jutnának az Európa Ligába

Horváth Ferenc pedig a Fradihoz hasonlította jelenlegi csapatát.

Rudolf Gergely, az NB I-es Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosa azért szerződött Nyíregyházáról Horváth Ferenc csapatába, mert szerette volna újra élvezni a játékot, és mivel még mindig motivált, nemcsak a kiesés elkerülése lebeg a szeme előtt, hanem az Európa Liga-selejtező is – derül ki az M4 Sportnak adott nyilatkozatából.

– Én anno úgy kerültem haza Nyíregyházára, hogy igazából onnan már sehova sem szerettem volna eligazolni, de olyan helyzet állt elő, ami miatt felbontottam a szerződésemet a Szpari kezdeményezésére. Másfél év volt még a szerződésemből, de úgy éreztem, ez a legjobb megoldás, mert azzal a háttérrel, ami ott van, nem szerettem volna tovább dolgozni. Bólogatni kellett, mint inkább véleményt mondani, ennek meg nem volt sok értelme – ecsetelte a 36-szoros válogatott csatár távozásának körülményeit, majd azt is hozzátette, nagyban befolyásolta választását Horváth Ferenc vezetőedző személye, akivel Győrben és a Videotonnál is együtt dolgozott.

HÍRZUHATAG

Csak a balhé!
Piqué majdnem nekiment a játékvezetőnek, úgy kellett lefogni – VIDEÓ
A hó az úr
Micsoda hétvége: négy meccset lejátszanak, húsz elmarad
MU
Nagy bejelentés Ibrahimovic kapcsán

Rudolf a Szparitól érkezett a Balmazba Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

– Titkon azért reméljük, hogy a döntőig el tudunk jutni, aztán ott meglátjuk, mi lesz – utalt Rudolf a Magyar Kupára, ahol a Balmazújváros a Békéscsabával találkozik a negyeddöntőben. – Szeretnék a Balmazzal bent maradni, és esetleg egy kupagyőzelmet ünnepelni, aztán az igazán nagy álom lenne, hogy Európa Liga-selejtezőt játsszunk, de ettől még nagyon messze vagyunk. A legelső cél, hogy bent maradjunk – tárta elénk álmait a csatár.

Az M4 Sport Horváth Ferencet is megkérdezte a balmazújvárosi csapatról, a játékosként a Ferencvárosban is megforduló tréner pedig megtalálta a párhuzamost az akkori Fradi és a mostani Balmaz között.

– Csapategység szempontjából a Fradihoz hasonlítanám, bár az egy teljesen másfajta közeg, amit lassan maga a Ferencváros is elveszít, pedig régen az értéke volt. Olyan volt, mintha egy családhoz tartozott volna az ember, ezt a mai napig keresi mindenki. Ez a csapat szintén olyan, mint egy család, rengeteget vannak együtt a játékosok pályán kívül is – mondta a vezetőedző.

Olvasói sztorik