NB I

A magyar válogatott játékos jelentette a különbséget Újpesten – VIDEÓ

Nagy Dániel duplázott, magabiztos előnyt szereztek a lilák a Paks ellen a Magyar Kupában.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő,
első mérkőzés

Újpest FC – Paksi FC 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Erdős.
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Litauszki, Bojovics, Burekovics – Obinna, Szankovics (Diallo, 76.) – Simon K., Nagy D., Zsótér (Balázs, 57.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vingjevics
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Zachán, Fejes, Báló – Papp K. (Nagy R., 60.) – Kecskés, Simon M., Koltai, Hajdú – Hahn (Nikházi, 73.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Nagy D. (15., 67.)

Kedd délután rendezték a múlt hétről elhalasztott Újpest–Paks Magyar Kupa-összecsapást. A pálya ezúttal alkalmas volt a játékra, de az időjárás ezúttal sem volt kegyes a csapatokhoz, nagy havazásban vette kezdetét a meccs, ez pedig egészen a kilencven perc során kitartott.

Ennek köszönhetően sem alakult ki magas színvonalú játék, de szerencsére gólra nem kellett sokáig várni. A tizenhatodik percben Simon Krisztián jobb oldali beadását Molnár öklözte ki, de éppen középre Nagy Dánielhez, aki kapásból a kapu közepébe lőtte a labdát a védők között, 1-0.

A második játékrészben dupláznia is sikerült a lila-fehérek középpályásának, Nagy húsz méterről csavarta a szabadrúgást a bal alsó sarokba, 2-0 – ehhez kellett a paksi sorfal asszisztálása is, ami elfelejtett felugrani.

A 77. percben majdnem összejött a szépítés vendég részről, Kulcsár fejesét azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A hátralévő időben még két helyzet is adódott a hazaiak előtt, de végül az eredmény nem változott, így magabiztos, kétgólos előnyt szereztek a lila-fehérek a kétszeres magyar válogatott játékos, Nagy Dániel duplájának köszönhetően. Visszavágó egy hét múlva Pakson.

Mit akarnak még a katalánok?
Angliából igazolna klasszist az FC Barcelona
Brutális pénz:
200 millió eurót fizetne a Serie A-ban játszó klasszisért az MU, és a PSG
Viszlát Wenger?
Ő lenne az Arsenal új edzője

Olvasói sztorik