NB I

Bódog értékelése hadüzenet néhány diósgyőri játékosnak

Új edzője szerint: Rudolf Gergely pedig Rudolf Gergely. NB I-es nyilatkozatok az első tavaszi fordulóból.

Debreceni VSC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-2


Herczeg András, a DVSC vezetőedzője:
– Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a másodikban próbáltunk többet támadni, de ezek meddőek voltak. A végén kaptunk sajnos két gólt, gratulálni kell a Balmaznak. Nem akarom bántani nyilvánosan a játékosaimat, hiszen ősszel is ők léptek pályára, és akkor nagyszerűen teljesítettek. Nyilván van rengeteg probléma, nem véletlenül mondtam a téli nyilatkozataimban, hogy hátrafelé is nézem a tabellát, nagy bajba kerülhetünk, ha nem figyeljük, hogyan alakulnak a kiesést érő pozíciók. Az a baj, hogy hiába beszéltünk róla, meglepett bennünket az agresszivitásával és a labdaszerzéseivel a Balmaz, sokkal több párharcot nyertek meg.

Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője: – Ha egy szóval kellene a mai mérkőzés sikerének a receptjét megfogalmazni, akkor az a türelem lenne. Az egy pont is nagyon dicséretes lett volna a harmadik helyezett otthonában, arra kértem a játékosokat, hogy legyenek türelmesek. Minden NB I-ben lejátszott találkozó egy Bajnokok Ligája-döntővel ér fel, minden játékosom úgy készül rá, és úgy is próbál játszani. Tudják, milyen fontosak nekünk a pontok. Bővült néhány dologgal a repertoárunk, ezáltal több játékot tudunk játszani. A második félidőben a DVSC-nek jönnie kellett, nekünk pedig megvoltak a területeink a gyors játékosok részére. Rudolf Gergely pedig Rudolf Gergely. Őt ezért kell játszatni, ezért kell betenni és bízni benne, mert mindig van benne egy ilyen megoldás.


Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 0-0

Tóth László, Mezőkövesd:
Nagyon nehéz indulatmentesen nyilatkozni. Látszik, hogy nagyon jól sikerült a felkészülés.
Én úgy érzem, hogy Attila és az őt segítők megfelelő taktikát választottak. A Felcsút igazán nem is nagyon tudott helyzetet kialakítani, csak a mi eladott labdáinkból, de nem játszottak rosszul. Hozzá kell tenni, ez már nem az a kövesd, ami ősszel volt.
A három pontot megérdemelte volna a csapat.

Lázár Bencére emlékeztek 🙁
Sírva nyilatkoztak az újpestiek – VIDEÓ

Pintér Attila, Puskás Akadémia: – Az első félidőben mindkét csapat részéről voltak tapogatózások. Tudtuk, hogy szűken próbálnak meg védekezni és ismertük a hazaiak játékát. Végig irányítottuk a játékot az első félidőben, mindenki tette a dolgát. A játékosok mindent megtettek a három pont megszerzéséért, de úgy gondolom Mezőkövesden sok csapat meg fog szenvedni még a tavasz folyamán.

forrás: mezokovesdzsoryfc.hu


Paksi FC–Diósgyőri VTK 2-1

Csertői Aurél, Paks: – A mérkőzés nagy részében kézben tartottuk az eseményeket, több lehetőségünk volt, helyenként jól is játszottunk, bár egy ilyen agresszívan letámadó csapat ellen nehéz futballozni. Szerencsére a pályánk szenzációs volt, adta a játékot. Mindkét csapat küzdött, ezt nem vehetjük el az ellenféltől. Többször volt meccslabdánk, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Bódog Tamás, DVTK: – Vereség után sosem örül az ember. Megérdemelt a paksi győzelem, van még mit javítanunk. Nem csak a nyitány, minden mérkőzés fontos, de az biztos, hogy ez a mérkőzés nem sikerült. Az eltervezett játék, az eltervezett hozzáállás nem jött, és a tervezett gólok sem. Ha a párharcokat nem nyered meg, és akaratban nem vagy ott százszázalékosan, akkor így járunk, ahogy most jártunk. Amit egy-két játékostól láttam, az kevés. Hiába mondja bárki, hogy ő játszani szeretne, nem csak azért kell pályára lépni, hogy meglegyünk létszámban. A két új ember hozzátett a játékhoz, igaz nem olyan sokat, amennyit vártam, de változott a játékunk, azonban nem annyit, hogy eredményesek legyünk.

forrás: dvtk.eu


Újpest FC–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagy győzelmet arattunk ma, minden elismerésem a fiúké. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a Haladás ellen, egy rendkívül fegyelmezett együttes, amely kevés helyzetet enged az ellenfeleknek. Lázár Bence tragikus halála, az elmúlt napok érzelmi hullámvasútja után minden játékosom úgy ment ki a pályára, hogy ma mindenképp nyerni kell. Ezzel üzentek Bencének, hogy sosem felejtik el és mindig velük marad.”

Michael Hipp, Haladás: – A gólig nagyon jól játszottunk, több helyzetet is kialakítottunk, de ha nem rúgjuk be a lehetőségeinket, nem szerzünk pontot. Ramos, Kovács és Mészáros is ziccert hibázott. Jogos volt a kiállítás, de utána már nehéz dolgunk volt, nem tudtunk újítani. Ma nem a jobb, a szerencsésebb csapat nyert.


forrás: ujpestfc.hu és haladas.hu


Videoton FC–Vasas FC 2-1

Marko Nikolics, Videoton: – Gratulálok a csapatnak, valamint köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen hidegben is itt voltak, és biztattak minket. A hosszú szünet után nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a tavaszi idényt. Kiemelném a játékosok hozzáállását is, érezhető volt, hogy mindenki teljes erőbedobással a győzelemre koncentrált. Erre a mentalitásra van szükségünk a következő tizenhárom bajnokin is. Ahhoz képest, hogy az első forduló volt idén, kifejezetten jó ritmusú találkozót láthattak a nézők, sok párharccal, sok futással. Nehéz mérkőzés volt, a Vasas ellen mostanában nem ment a Vidinek. Az angyalföldiek mindenki számára kellemetlen ellenfél, ne felejtsük el, hogy nyáron még az Európa Liga-selejtezőiben játszottak. Igaz, hogy most hátrébb vannak a tabellán, de van bennük minőség. Elégedett vagyok azzal, ahogyan a Vasas pontrúgásait kivédekeztük, annak ellenére, hogy ebben veszélyesek és sok magas, jól fejelő játékosuk van – emellett a mi pontrúgásaink is veszélyesek voltak. Voltak persze rosszabb pillanataink is, például viszonylag sokszor adtuk el a labdát, de mint mondtam, nagyon fontos volt számunkra, hogy meglegyen a győzelem. A hozzáállásról pedig hadd mondjak el egy rövid történetet: amikor Stopira megsérült, szóltunk Viníciusnak, hogy ő áll be. Egy tapasztalt, válogatott játékos olyan 200 méteres sprintet vágott ki, hogy beállhasson, hogy attól féltem, nehogy ő meg ebbe sérüljön meg (nevet). Ilyeneket szeretek látni a csapatnál. Nyolc hónapja vagyok itt, eddig sem foglalkoztam a játékvezetőkkel, ezután sem fogok. Nem az én dolgom, vannak erre szakemberek a szövetségben, van ellenőr, véleményt alkotnak a szurkolók, az újságírók, én nem szeretnék, mert nem az én feladatom, én a csapatommal szeretek foglalkozni. Egyénileg sem szeretek különösebben kiemelni senkit, de értem, hogy az új igazolások mindig foglalkoztatják az emberek. Stefan ezért jött, hogy ilyen fontos gólokat szerezzen. Szüksége volt a csapatnak egy ilyen típusú támadóra. Lehet sokan azt hitték, hogy olyan profilú játékos, mint a testvére, de más-más előnyös tulajdonságaik vannak – Stefan például remekül fejel és igazi gyilkos ösztöne van a tizenhatoson belül. Boban rengeteget dolgozott a középpályán, nagyon sokat futott. Kovács István és Vinícius ugyan nem új játékosok, de én egy kicsit annak számolom őket, hiszen ősszel sokszor bajlódtak sérüléssel, most viszont ők is újra a keretet erősítik. Mennyivel másképpen nézett ki ugye a kispad? Beállt Vini, Kokó és Varga Józsi, Huszti Szabolcs is ott volt, de a nehéz talaj miatt úgy ítéltük meg, hogy most még nem áll be. Viszont az ebből is látszik, hogy ez egy erősebb keret, mint az őszi.

Azta!
Minimum szobrot érdemel, aki ilyen ollózós gólra képes – VIDEÓ

Michael Oenning, Vasas: – – Egyedül a végeredmény bosszant. A csapat sok energiát fektetett a mérkőzésbe. Mi voltunk azok, akik az első pillanattól fogva játszani akartuk a focit, de ahogy lenni szokott, apróságok döntöttek a végén. A kiállítással nem értettem egyet, ahogy a sárga lapok kiosztásával sem. Nem minden szabálytalanság érdemelt volna sárgát. Amikor egy játékos rendszeresen feldobja magát és nem ér lapot, az felháborító. Persze, nem azt mondom, hogy a nyolc sárga közül egyik sem volt jogos. A mai napon a szerencse nem állt mellettünk, pedig még 10 emberrel is jól játszottunk és támadtuk az ellenfél kapuját. Idegenben, a bajnokesélyes ellen jó teljesítményt nyújtottunk. Szerencsésebb lett volna, ha a pályán tartózkodók mindegyike felnő a mérkőzés színvonalához. Bízom abban, hogy jövő héten a Haladás ellen hasonlóan jó játékot, de már egy eredményesebb Vasast láthatnak majd a nézők.

forrás: vidi.hu és vasasfc.hu


Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd 5-2

Thomas Doll, Ferencváros: – Nagyon intenzív mérkőzést láthattunk, a nézőknek nagyszerű látvány volt. Magunkra találtunk a mérkőzés kezdetén, majd egy kis figyelmetlenséget a Honvéd kihasznált. Látni lehetett, mennyire megedződött a csapat, visszataláltunk magunkhoz, a félidőben már 3-1-re vezettünk. A második félidő elején már eldönthettük volna a mérkőzést. Annak ellenére, hogy ez akkor még nem sikerült, mégis vezettünk, és nem engedtük vissza az ellenfelet a mérkőzésbe. A találkozónak ebben a szakaszában elveszítettük a céltudatosságunk, rövidpasszos játékot játszottunk, de ez nem sikerült ekkor, és ennek meg is volt a következménye. Dénesnek köszönhetően nem tudtak kiegyenlíteni 3-2-es állásnál. Ez nagyon fontos volt, Magyarország egyik legjobb kapusa van nálunk, már több tizenegyest is fogott. Ez volt a jel, ami felébresztett mindenkit, és így láttuk, hogy az előnyünket nem adhatjuk ilyen könnyen. Ha visszaemlékezünk a meccsre, a háromgólnyi különbség jogos, jobbak voltunk ennyivel. Nagyon sokat dolgoztak a játékosok, jól helyezkedtek, passzoltak, kombináltak. Jól váltottak támadásról a védekezésre, sok olyan dolgot láttam, amelyeket a felkészülés során gyakoroltunk. Ez nagyszerű és optimális kezdet volt az évre, megmutattuk, milyen erősek vagyunk itthon, mindezt a szurkolók támogatásával. – Nincs szükség a Videotonra ahhoz, hogy motiváltak legyünk – folytatta Doll. – Saját felkészülésünk volt, hat héten át keményen dolgoztunk. Semmilyen bajnokságot nem döntenek el a 20. fordulóban. Sok fontos mérkőzés van hátra, én vagyok az utolsó, aki a Videotonra figyel, a saját munkánkra kell koncentrálnunk.

Supka Attila, Honvéd: – Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után, mert nem azért jöttünk, amit kaptunk. Úgy érzem, biztatóan kezdtünk, meg tudtuk valósítani az elején azt, amit szerettünk volna, egy kontratámadás végén pedig gólt is lőttünk, ami az elsődleges célunk volt. Utána azonban olyan hibákat követtünk el, amilyeneket nem hogy ilyen szinten, de alacsonyabb osztályban sem szabad. Ha a tizenegyest berúgjuk, 3–3-nál teljesen más lett volna a játék képe, nem kellett volna ennyire kinyílnunk az egyenlítésért, ez végül megbosszulta magát.

forrás: fradi.hu

Olvasói sztorik