NB I

Rudolf Gergely beállt, egyből csodát tett a Balmazújváros

Szinte lehetőségük sem volt a hazaiaknak.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Debreceni VSC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Erdős
DVSC: Nagy – Kinyik, Szatmári, Filip, Bényei – Varga K. (Tabakovic, 63.), Tőzsér, Nagy K. (Takács, 46.), Barna, Bódi (Bereczki, 82.) – Könyves. Vezetőedző: Herczeg András.
Balmazújváros: Horváth L. – Uzoma, Póti, Tamás L., Habovda – Haris,
Zsiga (Rudolf, 61.), Sigér, Vajda, Andric (Rácz, 73.) –
Arabuli (Maisuradze, 90.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Arabuli (87.), Rácz (95.)

A Debrecen csapatában Herczeg András két fiatalnak is lehetőséget adott a kezdőcsapatban. Az eddig csak a megyei I. osztályban kezdő Nagy Kevin Zsolt és Barna Szabolcs is a pályán volt a kezdő sípszónál, ezt most először mondhatják el magukról. A Balmazújvárosban a nagyon várt Rudolf Gergely csak a cserepadon kapott lehetőséget. Az első percekben a Debrecen játszott fölényben, ám szépen lassan a Balmazújváros vette át a kezdeményezést, és több veszélyes akciót is vezettek Horváth Ferenc játékosai. Több akciót is vezettek a bal oldalon, ám Nagy Sándor eszén nem tudtak túljárni, így végül döntetlennel vonultak pihenni a felek.

A második játékrészben tíz percet kellett várni egy igazán ígéretes lehetőségre: Uzoma cselezte le magát az alapvonalig, majd a beadását Arabuli a kapufára lőtte. Ezt követően egy kis tömegjelenet alakult ki, Andric nemes egyszerűséggel kirúgta Nagy Sándor kezéből a labdát, végül mindketten sárgát kaptak. A 61. percben aztán beállt Rudolf Gergely, így az NB I-ben is bemutatkozott a Balmazújváros csapatában.

A 87. percben aztán a csereként beállt Rácz cselezgetett, majd a szintén padról beszálló Rudolf Gergely bepasszolta középre, és Arabuli nem hibázott (1-0). A maradék pár percben hiába próbálkozott a három csatárral felálló Debrecen, nem tudtak veszélyt kialakítani (ahogy az előtte lévő 90 percben sem). A 95. percben eztán Rudolf Gergely ismét gólpasszt adott: Rácz Ferenc indult el, majd harminc méterről ívelte át Nagy Sándor kapust, ezzel el is dőlt a mérkőzést (2-0). A két Rudolf-gólpasszal tehát nyerni tudott az újonc Balmazújváros, amivel sorozatban hatodik meccse veretlen Horváth Ferenc együttese.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik