NB I

A hosszabbításban verte meg a Paks a Diósgyőrt

A 91. percben született meg a győztes gól.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Paksi FC – DVTK 2-1 (1-0)
Paks, Paksi FC Stadion, Játékvezető: Solymosi
Paks: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon Á. (Kecskés, 46.), Bertus – Haraszti, Hahn (Hajdú, 81.), Szakály. Vezetőedző: Csertői Aurél
DVTK: Antal – Brkovics, Lipták, Karan, Tamás – Shestakov, Busai, Kocsis (Hasani, a szünetben), Ugrai – Ioannidis (Szarka, a szünetben), Bacsa (Makrai, 77.). Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Szakály (24.), Haraszti (91.), illetve Szarka (60.)

Az első negyedóra nem hozott nagyobb gólhelyzetet a Paks-Diósgyőr bajnoki mérkőzésen, majd kissé váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: Szakály remek indítást kapott a védők között, a tizenhatoson belül még megcsinált egy visszacselt is, majd az eldőlő Antal fölött közelről a hálóba emelt. (1-0)

Az első félidő hátralévő részében a paksiak kapuja előtt történt több esemény, de igazán nagy helyzete nem volt a DVTK-nak.

A második játékrész tizenötödik percében egyenlíteni tudott Bódog Tamás együttese: Lipták felívelését szelídítette meg a tizenhatosnál a csereként beálló Szarka, majd a bal felsőbe tekert. (1-1).

Hatalmas hazai lehetőség maradt ki a 75. percben Antal Botondnak köszönhetően. Szakály Dénes egyedül vezette a labdát a diósgyőri kapusra, aki nagy bravúrral tisztázott. A mérkőzés hajrájában is a paksiaknak volt több helyzete, de Haraszti és Papp sem találta el a a kaput.

A hosszabbításban aztán jött a dráma: Haraszti gyönyörűen tekert a bal felsőbe 16 méterről (2-1), de az izgalmak itt még nem értek véget, ugyanis egy perccel később Busai lövését Vági a gólvonalról fejelte ki.

Szakály szerzett vezetést a Paksnak Fotó: paksifc.hu
Olvasói sztorik