NB I

Nem aggódik a bennmaradás miatt a Haladás középpályása

A tökéletes felkészülés után és az új stadion erejével akár a hatodik helyet is megcélozná Németh Márió.

A még éppen bennmaradást jelentő tízedik helyen telelt a szinte egész ősszel kiesőhelyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás, amely egyetlen ponttal előzi meg a tizenegyedik Balmazújvárost. A szombathelyiek téli felkészülése az új vezetőedzővel, Michael Hippel kitűnően sikerült, hiszen veretlenül zárták az edzőmeccseket. A zöld-fehérek korábbi utánpótlás-válogatott középpályását, Németh Máriót kérdeztük az alapozásról és tavaszi várakozásairól.

Bravó, Dominik!
Szoboszlai újabb szabadrúgásgóljára már tényleg nincsenek szavak – VIDEÓ

– Mondhatom, hogy szinte tökéletes felkészülésen vagyunk túl, ugyanis a csapat kilencvenöt százaléka majdnem minden edzést végigcsinált – kezdte Németh Márió. – Jó állapotban várjuk a rajtot, úgy gondolom, hogy remekül sikerült az alapozásunk, magamon is érzem. Az edzőmeccsek is jól sikerültek, úgyhogy önbizalommal vágunk neki a tavasznak. Persze a bajnoki mérkőzés mindig más, mint a felkészülési meccs, de magabiztosak vagyunk.

A Hali a téli átigazolási időszakban a szlovák Kristian Kolcákkal, és a cseh Michael Rabusiccsal erősített, valamint végleg megszerezte az eddig kölcsönben szereplő Mészáros Karolt a DVSC-től.

– Mindenképp erősítést jelentenek a csapatnak – vélekedett a 22 éves játékos. – Kolcak univerzális játékos, belső védőt, szélső védőt és védekező középpályást is tud játszani. Az új csatár másfél hete készül velünk, de az edzéseken nagyon meggyőző, rendkívül gólerős, nagyon jó center. Mészáros Karolról pedig eddig is tudtuk, hogy remek játékos.

Németh Márió nem aggódik a kiesés miatt Fotó: Bonyhádi Zoltán

Az ősz végén Hipp mester tulajdonképpen három hét alatt tett csodát a Haladással, amely a Ferencvárost és a Videotont is legyőzte. Az új tréner most már egy teljes alapozást levezényelt a csapatnak, mi pedig arra kerestük a választ, hogy a tavasszal milyen Halit láthatnak a pályán a szurkolók.

– Stabil csapat leszünk. A felkészülés alatt is az volt a legfontosabb feladat, hogy a védekezésünk legyen rendben, és nullára hozzunk le minden mérkőzést, hiszen akkor már egy pontot szerzünk. Kombinatív játékra és kontrákra is képes a Haladás kerete, hiszen a csatárok és a szélsők is gyorsak. Szervezett védekezésből tudunk kontrákat vezetni

A szombathelyi együttes az ősz utolsó meccsein költözött soproni albérletéből a vadiúj stadionjába. Németh szerint óriási segítség, hogy újra lett hazai pályájuk.

– Vendégként mindig nehéz, és az utolsó három meccs kivételével elég hosszú ideig mindig „idegenben” játszottunk. Úgy gondolom, hogy a hazai meccseinkre kell nagyon koncentrálnunk, azokat mindenképp meg kell nyerni. Nagyon jó közönség van mögöttünk, ha kijönnek szurkolni, és mi is odatesszük magunkat, akkor a bennmaradás nem is lehet kérdéses. Remélem, hogy a hatodik helyen zárunk, de legyen meg a bennmaradás, ez most a legfontosabb cél. A rivális csapatok és a középmezőnyben lévő együttesek is sok új játékost igazoltak, úgyhogy nagyon kiélezett utolsó néhány meccsre számítok – zárta a Rangadónak Németh.

Olvasói sztorik