NB I

Ötöt rúgott a Fradi a címvédőnek

Böde és Eppel is duplázott, de Lanzafame elhibázott büntetője sokba került a kispestieknek.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd 5-2 (3-1)
Groupama Aréna, 5423 néző. Játékvezető: Erdős
FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Gorriaran – Varga (Lovrencsics G., 82.), Spirovski, Paintsil (Amadou, 75.) – Böde (Lovrencsics B., 88.). Vezetőedző: Thomas Doll
Honvéd: Gróf – Heffler, Lovric, Kosút, Kukoc (Baráth, 77.) – Banó-Szabó (Tömösvári, 59.), Kamber, Gazdag, Danilo – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Gorriaran (23.), Böde (31., 84.), Blazic (45.), Leandro (90.) illetve Eppel (20., 59.)

Ferencváros-Honvéd rangadót rendeztek szombat este az OTP Bank Liga 20. fordulójában. Hóesésben kezdődött a listavezető és a címvédő csatája, az első lövés Varga nevéhez fűződött, de a próbálkozás mellé ment a hetedik percben. A huszadik percben szinte a semmiből szerzett vezetést a kispesti csapat: Lanzafame labdájával Eppel ugrott ki, majd Dibusz mellett a kapuba gurított. (0-1)

A bekapott találat azonban nem fogta meg a Fradit, Böde tálalása után Gorriaran egalizált. (1-1)

Nem sokkal később már a Ferencváros örülhetett a vezetést megszerzésének, Varga jobb oldali szabadrúgását Böde pofozta közelről Gróf kapujába. (2-1)

Ezzel még nem elégedett meg a hazai együttes, az első félidő utolsó percében Blazic növelte kettőre az előnyt. (3-1)

Rögtön a második játékrész elején a negyedik találatát is bevihette volna az FTC, ám Böde tökéletes kiszolgálását Varga hat méterről mellé rúgta. Ahogy az első félidőben, ezúttal is a semmiből szerzett gólt a Honvéd: kavarodás után Eppel gyömöszölte a kapuba a labdát. (3-2)

Újabb fordulat következhetett volna be a meccsen, Blazic szabálytalansága után ugyanis büntetőhöz jutott a Honvéd, ám Dibusz hatalmassal bravúrral kitornázta a játékszert a bal alsóból. Néhány minutummal később Eppel egyenlíthetett volna, ám ziccerénél Botka mentett nagyot. A 84. percben végleg eldőlt a találkozó: Gorriaran lövését Gróf éppen Böde elé ütötte, aki okosan gurított a kapuba. (4-2)

A 90. percben Leandro adta meg a kegyelemdöfést a Honvédnak, 5-2 lett a rangadó vége.

Gorriaran egyenlített az első félidőben Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik