NB I

Barczi-gól a Vidinek? „Bárcsak ott tartanánk”

A Vasas téli szerzeménye hisz abban, hogy meglephetik volt csapatát, a bajnoki aranyra törő fehérváriakat.

Barczi Dávid ősszel kevés lehetőséget kapott a Videoton FC színeiben, így nem volt nagy meglepetés, hogy a több játékidő reményében a 29 éves játékos télen klubot váltott. A támadó szellemű focista a Vasas mellett tette le voksát, az első tavaszi fordulóban pedig rögvest volt csapata, a fehérvári együttes ellen bizonyíthat.

– Január közepe óta erősíti az angyalföldi együttest, az elmúlt bő egy hónapban sikerült beilleszkednie új csapatában?
– Az akklimatizálódás nagyon gyorsan ment, nem volt semmi problémám. Nem vagyok nehéz eset, ezért tényleg könnyedén ment a beilleszkedés. A csapattársak közül sok mindenkit ismertem korábbról, természetesen ez is segítségemre volt. Persze a pályán dől majd el igazán, mennyire fogadtak el a srácok: ehhez elsősorban jó játékot kell produkálnom, csak így érezhetem a csapattársak és a szakmai stáb bizalmát. Az elmúlt hetekben ezen dolgoztam, annak pedig nagyon örülök, hogy szombaton végre tétmérkőzésen lépünk pályára.

Barczi Dávid hamar beilleszkedett a Vasasnál Fotó: vasasfc.hu

– A felkészülési mérkőzéseken bíztató formát mutattak, ön pedig a gólokkal sem maradt adós…
– Így igaz, az edzőmeccseken több ízben eredményes voltam, ez jót tett az önbizalmamnak, jó formában érzem magam, de ennél is fontosabb számomra, hogy érzem a vezetők bizalmát. Jó erőfelmérő lesz számunkra, hogy szombaton az ország egyik legjobb csapatával játszunk, meglátjuk, hol tartunk valójában. Fizikálisan megtettünk mindent annak érdekében, hogy a tudásunk legjavát tudjuk nyújtani, persze a társaságnak még jobban össze kell érnie, hiszen télen több új játékos is érkezett. A felkészülési mérkőzéseken azon dolgoztunk, hogy minél jobban összecsiszolódjunk.


– Mire lehet képes tavasszal az NB I-ben a Vasas FC?

– A srácok nem voltak túl szerencsések ősszel az utolsó pár mérkőzésen, így a kilencedik helyről várjuk a folytatást. Elsődleges célunk a tavaszi szezonra nézve, hogy stabilizáljuk helyünket az NB I-ben, ezzel meglátásom szerint nem lehet probléma. A bajnokság végén nem szeretnénk izgulni, ezért remélem, hogy a stabilizáció után felszabadult játékkal megindulhatunk majd felfelé a tabellán.

– Az edzőmeccsek tapasztalatai alapján milyen szerepkör juthat önnek Angyalföldön?
– Michael Oenning a támadószekcióban számol velem, három csatáros rendszerben gondolkozunk, így támadófocit láthat tőlünk tavasszal a közönség, én pedig legtöbbször a pálya jobb oldalán tűnhetek majd fel. Mindenki a kezdőbe kerülésért küzd, így én is, tudom, bizonyítanom kell a szakmai stábnak, hogy számíthatnak rám. Sajnos most van néhány sérültünk, de őket minél hamarabb várjuk vissza a csapatba.

– Nyitásként a bajnoki címre törő Videoton FC otthonába látogatnak. Mennyire lesz pikáns, hogy első ízben rögvest volt csapata ellen bizonyíthat?
– Örülök, hogy ilyen hamar találkozhatok a régi csapattársakkal, de ezen a találkozón mindkét oldalnak szeretnék bizonyítani. Bizakodom, hogy minél jobb játékkal lehetek a Vasas segítségére, ez a legfontosabb. Ha jól játszok Felcsúton, talán kicsit a korábbi csapatom vezetői is összehúzzák majd a szemöldöküket… Persze nem szeretném túllihegni ez a mérkőzést sem.

Lesz Barczi-gólöröm Felcsúton? Fotó: vasasfc.hu

– Mit gondol, meglephetik az – előzetesen – favorit fehérváriakat?
– A Videoton nagy erőt képvisel a magyar mezőnyben, úgyhogy maximális koncentráció, kiváló játék és egy kis szerencse is kell ahhoz, hogy ponttal vagy pontokkal távozhassunk idegenből. Nem feltett kézzel utazunk a Videoton otthonába, bízunk a jó eredményben!

– Nem szeretné túlmisztifikálni, de mégis mi történik, ha Barczi Dávid gólt lő a Videotonnak? Ünnepli gólját Felcsúton?
– Bárcsak ott tartanának már, hogy ilyenről gondolkozhassak: örüljek vagy ne örüljek?! Tudatosan nem tervezek semmit, meglátjuk, mi történik a pályán, mindig is az ösztönök vezéreltek. Természetesen hatalmas boldogsággal töltene el, ha góllal tudnék kezdeni a Vasas színeiben.

Olvasói sztorik