NB I

Eppel két rossz sorozatot is megszakítana a Fradi ellen

A Honvéd-támadó korábban nem tudta kizárni az átigazolási pletykákat, ezért úgy érzi, ezt megsínylette az előző fél éve.

Kétgólos előnyből döntetlenre adta a Siófok elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első meccsét a Budapest Honvéd, amely hétvégén az éllovas Ferencvároshoz látogat az NB I első tavaszi fordulójában. A Rangadónak a Siófokon gólt szerző Eppel Márton mesélte el, mi okozta a meccs végi rövidzárlatot, valamint arról is beszélt, milyen két negatív sorozatot akar megtörni a zöld-fehérek ellen szombaton.

– Nagyon jól kezdtük a meccset, még az első játékrészben sikerült is két gólt lőnünk, de még a szünet után is nyomás alatt tartottuk a Siófokot, volt egy nagy helyzetünk is, de az kimaradt – kezdte a válogatott támadó. – Sajnos engedtük őket játszani, hagytuk, hogy visszajöjjenek a meccsbe. A tizenegyes-szituációt nem láttam, a legvégén pedig egy szerencsétlen gólt kaptunk. Hibáztunk, feljebb kellett volna tolni a sorokat, agresszívabban kellett volna játszanunk.

Ezt olvastad már?
Megható sorok: így búcsúznak a barátok, kollégák Lázár Bencétől – FOTÓ

– Csalódás az eredmény, vagy összességében a döntetlen és az idegenben lőtt két gól jó előjel a visszavágót tekintve?

– Abból a szempontból természetesen pozitívum, hogy lőttünk két gólt, de ha azt nézzük, hogy kettő nullára vezettünk, úgy rossz szájízzel gondolunk vissza a meccsre. Nincs mese, a jövő héten meg kell verni a Siófokot, és akkor továbbjutunk.

Eppel nem csalódott, hogy nem ment külföldre Fotó: honvedfc.hu

– Hétvégén rajtol az NB I. Gondolta volna az őszi utolsó forduló után, hogy február végén a Fradi elleni meccsre készül?

– Ha jól értem, most az átigazolási pletykákra gondol. Őszintén szólva, én nem igazán foglalkoztam ezekkel a hírekkel a téli szünetben és a felkészülés alatt sem. Próbáltam arra koncentrálni, hogy kipihenjen magam, hiszen nagyon hosszúra sikeredett a tavalyi évem. A felkészülés során pedig arra figyeltem, hogy bizonyítsak az új vezetőedzőnek és százszázalékos állapotba kerüljek a rajtra.

– Még egy kérdést azért engedjen meg az átigazolásáról, hiszen korábban mégis csak azt nyilatkozta, hogy a fejlődése érdekében szeretne külföldre igazolni. Csalódott, hogy ez nem jött össze?

– Nyáron nem volt menedzserem, akkor sok emberrel beszéltem a külföldi lehetőségekről, de az őszi félévem rá is ment erre, nem tudtam ezt teljesen kizárni. Ebből azonban tanultam, így a télen tényleg egyáltalán nem foglalkoztam a sajtóban megjelent pletykákkal, és az esetleges valódi érdeklődésekkel sem. Úgy voltam vele, ha lesz valami konkrétum, akkor meghallgatom, de ha nem, az sem gond, nagyon szívesen maradtam a Honvédnál, egyáltalán nem vagyok csalódott. Jelenleg azt a célt tűztük ki, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, csakis ez lebeg a szemem előtt, gólokkal akarom segíteni a csapatot abban a sorozatban és a bajnokságban is. Hogy aztán majd nyáron mi lesz, azt meglátjuk…

Eppel nem foglalkozott a pletykákkal Fotó: honvedfc.hu

– Szombaton az éllovas Ferencvároshoz utaznak, amely otthonában a legutóbb hat tétmeccsen – négy bajnoki, egy Magyar Kupa- és egy Ligakupa-találkozó – valahányszor vesztesen hagyták el a pályát. Nem túl jó előjelek, ezúttal is a Fradi az esélyes?

– Abból a szempontból talán nincs olyan kedvező helyzetben az FTC, hogy számukra szombaton lesz az első idei tétmeccs. Hosszú szünet után mindig nehéz az első tétmeccset lejátszani, szóval mi ebből a szempontból szerencsésebbek vagyunk. Mindenképpen szeretnénk megszakítani az említett sorozatot, mi is beszéltük az öltözőben, hogy a Groupama Arénában még nem sikerült pontot szereznünk, remélhetőleg ez most másképp lesz. Nem lesz könnyű dolgunk ezúttal sem, jó csapat az FTC, ezt mutatja az is, hogy sok pont választja el a két csapatot. Az előző évekhez képest még inkább összeálltak, gólerős játékosaik vannak, jól igazoltak. A szakmai stáb kielemzi a játékukat, ha azokat betartjuk, akkor van esélyünk győzni.

– Ön egyébként szeret a Ferencváros otthonában játszani?

– Ismét értem a célzást. Sajnos még nem sikerült betalálnom a Groupama Arénában, valamint pályafutásom során idegenben sem lőttem még gólt a Fradinak egyik korábbi együttesemben sem. Itt akkor több rossz sorozatot is meg kell szakítani. Szép kihívás. Mindezek ellenére szeretek a zöld-fehérek otthonában játszani, mint minden játékos, hiszen remek atmoszféra van náluk. Különleges meccs lesz, sok nézővel, de ami a legfontosabb, hogy a vendég szektor meg fog telni. Biztosan ezúttal is óriási buzdítást kapunk a szurkolóinktól, akik valószínűleg még több szektort megtöltenének, ha lehetne.

– A végére ha egy kis kekeckedést megenged, egyszer már betalált a Groupama Arénában, méghozzá az oroszok elleni válogatott felkészülési találkozón.

– Valóban, az öngólom. Azt felírtuk a negatívumok közé, remélhetőleg szombaton jön valami plusz is.

Olvasói sztorik