NB I

Kiderült, mennyi pénzből gazdálkodik a DVSC

A szurkolói ankéton beszélt a költségvetésről dr. Róka Géza.

Szerda este szurkolói ankétot tartott a Debreceni VSC a Nagyerdei Stadion egyik sörözőjében, a klubot dr. Róka Géza cégvezető és Herczeg András vezetőedző képviselte, a játékosok közül pedig Bényei Balázs és új igazolás, Tomás Kosicky kapus jelent meg. A lokiblog.eu beszámolójából kiderül, hogy dr. Róka Géza a DVSC költségvetéséről is beszámolt a jelenlévő drukkereknek.

Ezt olvastad már?
Szögletzászlóval támadt ellenfelére a Manchester Cityről álmodozó játékos – VIDEÓ

– Jelenleg nagyjából 1.1 milliárdos költségvetésünk van, ez jelenleg az NB I-ben egy középmezőnyre elég. Ha ezt veszem alapul, és összehasonlítom az eredményességgel, akkor azt kell mondani, hogy erőn felül teljesítettünk. Nagyon nehéz pénzt szerezni, megfelelő szponzort találni, aki jelentős összeget tud a csapatba invesztálni. Sajnos ezek a dolgok nem rajtam múlnak, egyúttal megköszönöm a jelenlegi szponzorainknak, hogy most is ott állnak a csapat mögött. Jelenleg a Debrecen Autóház a legnagyobb szponzorunk, de tőlük is csak autókat kapunk. Nincs olyan szponzorunk jelenleg, aki nagyobb pénzt tudna betenni – idézi a lokiblog.eu a cégvezetőt.

Dr. Róka Géza (jobbra) a költségvetésről is beszélt Fotó: dvsc.hu

Dr. Róka Géza egy másik szurkolói kérdésre kifejtette, A költségvetésünk annyira szorosan összefügg a szponzorokkal, hogy csak akkor van rá esély, hogy növeljük, ha jönnek befektetők.

– Lényegesen kicsi rá az esély. Ha feljebb tudnánk tornászni a költségvetésünket, akkor lehetne rá esélyünk, hogy szűkíteni tudjuk a szakadékot – folytatta Róka. – A bajnokság létszáma egy nagyon éles vitatéma. Úgy érzem, hogy sokkal többen vannak, akik a magasabb létszámú bajnokság mellett teszik le a voksukat, úgy érzem, hogy nem hozott pozitívumokat a szűkítés, a szövetség egyelőre még kivár, mivel nem régen vezették be, és nem akarnak túl gyorsan változtatni, pár éves időtartamban gondolkodnak. Az alapvető ok volt, hogy az ország gazdasági erejét tekintve bőven elég 12 elsőosztályú csapat. Hogy mikor szánja el magát a változtatásra az MLSZ, azt nem lehet tudni. Ha úgy is dönt, akkor is csak két év múlva lehet leghamarabb változtatni, így ha egyszer változatnak is, akkor is lesz egy átmeneti időszak. Elképzelhető, hogy visszaemelik a létszámot.

Olvasói sztorik