NB I

Gera Zoltánnal a parkolóban akart verekedni a csapattársa

„Soha életemben nem találkoztam olyan erős karakterű labdarúgóval...”

Hétfő délután a Noszlopy Gáspár Gimnázium csordultig megtelt aulájában vendégeskedett Gera Zoltán. A 2000-es évek legsikeresebb magyar labdarúgója a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE (VFC USE) meghívásának eleget téve azért látogatott a királynék városába, hogy karrierje legfontosabb állomásainak felidézésével bemutassa, milyen akadályokon keresztül jutott el többek között az Európa Liga döntős szereplésig.


Az egyik leghitelesebb magyar focista életútjának körbejárásában Varga Róbert újságíró segédkezett, aki az interaktív est moderátori szerepét látta el – írja beszámolójában a VehírSport.

– Soha életemben nem találkoztam olyan erős karakterű labdarúgóval, mint Clint Dempsey. Amikor Fulhambe kerültem, nem tudtam, hogy az ő posztjára igazoltak, s láttam, hogy kijátszottam őt a kezdő csapatból. Olyan agresszív volt, hogy edzéseken az éreztem, nem szeretnék ennek a srácnak a közelébe kerülni, mert letépi a fejem. Az is előfordult, hogy verekedni akart a parkolóban. Addig terrorizált a harcos hozzáállásával, akaratosságával, hogy egy idő után elkezdtem félni, s a kispadon találtam magam. Kellett egy kis idő, hogy ezt helyre tegyem akkor magamban, de mai napig csodálom és tisztelem azt a győzni akarást és megvolt benne – jegyezte meg korábbi csapattársáról Gera Zoltán.

 

A 141-szeres USA-válogatott Dempsey a klubcsapatban is megharcolt a helyéért Fotó: Tom Pennington/Getty Images North America/AFP
Olvasói sztorik