NB I

Artner már a visszavonulását emlegette a Felcsút-verés után

Közben Pintér Attila a szerinte kabaréba illő büntetőt, illetve az egyenlő mércét kérte számon a játékvezetőkön.

Mint beszámoltunk róla, a Zalaegerszegi TE FC némi meglepetésre 1-0-s előnyt szerzett a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén az élvonalbeli Puskás Akadémia ellen. Az NB II-es együttes hazai pályán nyert úgy, hogy nem kapott gólt, ami komoly előnyt jelenthet a visszavágóra.

A mérkőzés után Artner Tamás, a zalaiak mestere nyilatkozott elégedettebben.

– Gratulálok a fiúknak, mert igenis kitették a szívüket a pályára – idézi a kispadon rögtön bravúros győzelemmel debütáló Artner Tamás nyilatkozatát a HajráZTE.hu. – Amit kértünk tőlük, megcsinálták, játékban viszont még kevesebbet mutattunk, mint amit tudunk. Ez a mai már hasonlított az elvárt szinthez és örülök, hogy a végén a szurkolók is örülhettek, remélem a folytatásban is lesz okuk erre. Az elvárásunk az, hogy azt a küzdést, amit ma láttunk, állandósítsuk. Én pedig már be is fejezhetem az edzősködést, hiszen Pinyő (Pintér Attila – a szerk.) ellen még sosem nyertem edzőként, most ez is sikerült.

Artner Tamás remek győzelemmel debütált a ZTE vezetőedzőjeként Fotó: Vágvölgyi Bálint

Pintér Attila, a felcsútiak mestere először gratulált a remekül letisztított pályához.

– Köszönet a zalaegerszegieknek, hogy jó minőségű pályát biztosítottak a mérkőzésre – vágott bele mondandójába Pintér Attila, a vendégek mestere. – Rendkívül fegyelmezettek voltunk, mégis az egyetlen megingásunkat kihasználta a ZTE. Mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. Nagyon kíváncsi vagyok a tizenegyes felvételére, szerintem kabaréba illő büntető volt. A meccsekre pedig egyenlő mércét, egyenlő feltételeket kéne biztosítani a csapatoknak. Mindent megteszünk a visszavágón, de nem tudom hová tenni, hogy amit a kapunktól tizenhét-tizennyolc méterre lefújnak faultnak az ellenfélnek, azt mi miért nem kapjuk meg? És ha ugyanazt egyik oldalon lefújja, a másikon meg nem, miért van az úriember a pályán?

Olvasói sztorik